Tο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό - απειλούν πως ακολουθούν Ρώμη, Ουάσινγκτον και Λονδίνο

Tο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό - απειλούν πως ακολουθούν Ρώμη, Ουάσινγκτον και Λονδίνο Facebook Twitter
1

Ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι ανέλαβε μέσω Twitter το Ισλαμικό Κράτος το οποίο εξαπέλυσε μαζική καμπάνια προπαγάνδας στα social media.

Tα μηνύματα των τζιχαντιστών συνοδεύουν απειλές πως ακολουθούν επιθέσεις σε Ρώμη, Ουάσινγκτον και Λονδίνο.

Ωστόσο η πληροφορία μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ως αυθεντική. Τα tweets που φέρονται να κάνουν την ανάληψη ευθύνης είναι αυτά που απεικονίζονται στη φωτογραφία. Πριν από λίγο μεταδόθηκε πως και η Γερμανία εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων της ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ανακοινώσουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της με τη Γαλλία.

Tο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό - απειλούν πως ακολουθούν Ρώμη, Ουάσινγκτον και Λονδίνο Facebook Twitter

Οι δράστες της επίθεσης χθες βράδυ στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.


«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (...) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.


«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».


«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η τραγωδια αυτη ειναι τεραστια.Οι δε καταστροφικες επιπτωσεις της θα ειναι πολλαπλες και σε διαφορα επιπεδα.Οταν,σε λιγες ωρες,η εστω ημερες,το φοβερο σοκ το οποιο προκαλεσαν σε ολους μας οι μαζικες αυτες δολοφονιες αθωων ανθρωπων,αρχισει να υποχωρει,ειμαι βεβαιος οτι θα υπαρξουν αρκετες "φωνες" ανθρωπων οι οποιοι διαθετουν τις γνωσεις και την λογικη,αλλα και την εντιμοτητα, να αναλυσουν πληρως και ορθως την κατασταση,και να "προβλεψουν"τις εξελιξεις.Δεν γνωριζω κατα ποσον θα βρουν ευκολα "βημα" να το κανουν,η μαλλον κατα ποσον θα καταστει δυνατον να ακουσθουν εν μεσω του "ορυμαγδου"των ιδιοτελων πολιτικων "κραυγων"οι οποιες αναποφευκτα θα κατακλυσουν τα ΜΜΕ στην Γαλλια,αλλα και σε ολον τον κοσμο.Συνηθως δεν ακουγονται.Ομως θα υπαρξουν.Ας προσπαθησουμε τους ακουσουμε με προσοχη,εχοντας ταυτοχρονα υποψιν μας δυο-τρια πραγματα.Πρωτον,οτι στην γεωπολιτικη απολυτως τιποτα δεν ειναι οπως παρουσιαζεται επισημως.Ποτέ.Δευτερον,πως λειτουργει το παιχνιδι του "ντομινο".Οπου αυτος ο οποιος το "στηνει",και μονον αυτος,γνωριζει ,οταν ριξει το πρωτο κομματι,που και ποτε ακριβως θα πεσει το τελευταιο.Τριτον,πλην οχι εσχατον,Το ισχυροτερο των "πολιτικων"εργαλειων ειναι ο φανατισμος.Ο καθε μορφης φανατισμος.Οποιος δεν εχει καμμια ηθικη αναστολη να τον καλλιεργησει,αλλα και τις δυνατοτητες να το κανει,σιγουρα θα το κανει.Για να αποκομισει ωφελη και να προωθησει τους στοχους του.Αυτα,επι του παροντος.