Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας

Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας Facebook Twitter
2

 

Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας Facebook Twitter

Με μια ανακοίνωση, με φραστική οξύτητα που δεν είχε παρουσιάσει ως τώρα απάντησε η Κίνα σε δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων για τις υφαλονησίδες που οικοδομεί η Κίνα στην Νότιο Κινεζική Θάλασσα. Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει, διά του υφ. των Εξωτερικών, ότι δεν θα ανεχθούν κινεζική κυριαρχία στην περιοχή την οποία θεωρούν ζωτικών συμφερόντων καθώς ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών φορτίων περνάνε από εκεί. Εκτός από τη δήλωση του υφ. Εξωτερικών, υπήρξε και δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ με αφορμή την κινεζική αυτή ενέργεια. Ο κ. Κάρτερ χαρακτήρισε Κίνα και Ρωσία «παγκόσμια απειλή».

Το κινεζικό καθεστώς σε ανακοίνωση του τονίζει ότι οι ΗΠΑ  πρέπει «να σταματήσουν  τα παιχνίδια στην Ασία».

Σημειώνει  ότι η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή είναι μια «χάρτινη τίγρης» και τονίζει ότι «οι Κινέζοι βλέπουν τις ΗΠΑ στη Νότιο Κινεζική Θάλασσα ως χάρτινη τίγρη και θεωρούν τις περιπολίες των αμερικανικών πολεμικών στην  περιοχή απλώς συμβολική κίνηση, όχι ότι θα αναλάβουν δράση».

Το Πεκίνο προειδοποιεί ότι η στρατιωτική παρουσία της Κίνας θα είναι πλέον μεγαλύτερη, «λόγω της αμερικανικής πρόκλησης» και προσθέτει:

 «Δεν φοβίζει την Κίνα το γεγονός ότι οι ΗΠΑ  προωθούν υψηλού επιπέδου στρατιωτικό υλικό στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η Κίνα κατασκευάζει πολεμικά μέσα νεότατης τεχνολογίας και ο κινεζικός λαός υποστηρίζει την αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού κατά 10% το χρόνο».              

Σημειώνεται επίσης ότι αν υπάρξει στην περιοχή ένταση και οι ΗΠΑ «εξαπολύσουν το υψηλού επιπέδου στρατιωτικό υλικό τους η ένταση θα επεκταθεί ασφαλώς και σε αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται σε μακρινές περιοχές, ακόμη και στο εθνικό έδαφος (των ΗΠΑ), καθώς και η Κίνα θα αναπτύξει προχωρημένου επιπέδου οπλικά συστήματα».                                                                                                        

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM