ΗΠΑ: Αντιδράσεις για δικαστή που αφαίρεσε την επιμέλεια παιδιού από ζευγάρι λεσβιών

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για δικαστή που αφαίρεσε την επιμέλεια παιδιού από ζευγάρι λεσβιών Facebook Twitter
4

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γιούτα των ΗΠΑ η απόφαση δικαστηρίου να αφαιρεθεί η επιμέλεια ενός παιδιού από τους ομόφυλους θετούς γονείς και να δοθεί σε ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, με το αιτιολογικό ότι αυτό είναι καλύτερο για την ευημερία του παιδιού.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης ρουτίνας της April Hoagland και της Μπέκι Πιρς. Το ζευγάρι αποτελεί ένα από τα αρκετά ομόφυλα ζευγάρια που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν θετοί γονείς, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε  το γάμο ομοφυλοφίλων νόμιμο όλη τη χώρα.

Οι θετοί γονείς Hoagland και Πιρς δήλωσαν αλλόφρονες μετά την απόφαση, η οποία διέτασσε να αφαιρεθεί από αυτές το κοριτσάκι που έχουν υιοθετήσει εδώ και τρεις μήνες. Σύμφωνα με το ζευγάρι ο δικαστής προέταξε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

"Καταρρεύσαμε…"Με πονάει πραγματικά άσχημα, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό", είπε σε τοπικό κανάλι η Hoagland, σύμφωνα με την Guardian.

Η εκπρόσωπος του τμήματος Οικογένειας και Παιδιών Ashley Sumner, δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστή βασίστηκε απλώς και μόνο στο γεγονός ότι το ζευγάρι είναι λεσβίες. Όπως είπε, ο οργανισμός δεν είναι ενήμερος για άλλα θέματα σχετικές με τις επιδόσεις τους ως γονείς.

Η απόφαση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων χαρακτηρίζει την απόφαση  συγκλονιστική, εξωφρενική και άδικη.

Οι δικηγόροι  του ζευγαριού σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση και να εξετάσουν τις επιλογές που έχουν για να ανατρέψουν την απόφαση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM