Η Καλιφόρνια σύντομα θα ζητά στους πορνοστάρ να φορούν προφυλακτικά και προστατευτικά γυαλιά

Η Καλιφόρνια σύντομα θα ζητά στους πορνοστάρ να φορούν προφυλακτικά και προστατευτικά γυαλιά Facebook Twitter
3

Δημοψήφισμα προκειμένου οι πρωταγωνιστές των ταινιών πορνό να φορούν προφυλακτικά σκοπεύει να κάνει του χρόνου η Καλιφόρνια.

Το «Σχέδιο για Ασφαλές σεξ στην βιομηχανία πορνό της Καλιφόρνια» (California Safer Sex in the Adult Film Industry Act) θα υποχρεώνει επίσης τους παραγωγούς να καλύπτουν τα έξοδα για τεστ HIV και ΣΜΝ όπως και εμβόλια, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να μηνύουν τους παραγωγούς που δεν θα ανταποκρίνονται στο νέο καθεστώς. Το αξιοσημείωτο είναι δε πως το νέο μέτρο θα επιτρέπει αντίστοιχες μηνύσεις και σε οποιονδήποτε πολίτη της Καλιφόρνια εντοπίζει σεξουαλική πράξη χωρίς προφυλάξεις, αφού θα μπορεί επίσης να μηνύσει απευθείας των παραγωγό της ταινίας.

Πλέον όμως ολοένα και περισσότεροι πορνοστάρ έχουν δικά τους sites και παράγουν μόνοι τους τις ταινίες που πουλάνε. Το νέο μέτρο, υποστηρίζουν οι ίδιοι, θα ανοίξει το δρόμο σε όλους όσοι τους κοροϊδεύουν και τους παρενοχλούν όχι τόσο με γνώμονα τις υγειονομικές συνθήκες αλλά περισσότερο το ηθικό πλαίσιο.

Το AIDS Healthcare Foundation του Λος Άντζελες, που έχει καθιερώσει το μέτρο από πέρυσι, προτείνει και μια επιπλέον αλλαγή- οι πορνοστάρ να χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά ασφαλείας σε ό, τι έρχεται σε επαφή με σωματικά υγρά, συμπεριλαμβανομένων και γυαλιών για τα μάτια.

Η βιομηχανία πορνό από τη μεριά της φυσικά διαμαρτύρεται, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν θέλει να βλέπει κόσμο να κάνει σεξ φορώντας προστατευτικά γυαλιά.

Οι υποστηρικτές του μέτρου με το υποχρεωτικό προφυλακτικό επικαλούνται όλες εκείνες τις περιπτώσεις που ηθοποιοί κόλλησαν AIDS στα γυρίσματα κάποιας ταινίας, αν και διαπιστωμένα από το 2004 –οπότε και είχε γίνει γνωστό ανάλογο περιστατικό- δεν έχει αναφερθεί νέο κρούσμα. Σύμφωνα με τους κανόνες, όσοι λαμβάνουν μέρος σε πορνοταινίες πρέπει να ελέγχονται για HIV κάθε 14 μέρες.

Μπορεί η Καλιφόρνια κάποτε να βρισκόταν στην κορυφή της βιομηχανίας πορνό, σήμερα όμως αγωνίζεται να επιβιώσει. Μόνο μεταξύ 2012-2013 οι άδειες για ταινίες πορνό μειώθηκαν κατά 90%, με τους παραγωγούς να εγκαταλείπουν την Πολιτεία προς αναζήτηση πιο χαλαρών προδιαγραφών σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ ή στο εξωτερικό.

Η βιομηχανία κατηγορεί το «Μέτρο Β», έναν νόμο του 2013 που απαιτεί χρήση προφυλακτικού στις ταινίες που γυρίζονται στο Λος Άντζελες και λένε πως επιπλέον μέτρα θα διώξουν και τους λίγους εναπομείναντες παραγωγούς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM