Χάος με τα αίτια πτώσης του μοιραίου Airbus- Ακυρώσεις πτήσεων, ασάφειες και σενάρια που οργιάζουν

Χάος με τα αίτια πτώσης του μοιραίου Airbus- Ακυρώσεις πτήσεων, ασάφειες και σενάρια που οργιάζουν Facebook Twitter
0
Χάος με τα αίτια πτώσης του μοιραίου Airbus- Ακυρώσεις πτήσεων, ασάφειες και σενάρια που οργιάζουν Facebook Twitter

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Με ισχυρότερη όλων την εικασία πως το αεροσκάφος συνετρίβη τελικά λόγω βόμβας που εξερράγη κατά τη διάρκεια της πτήσης, μία μία οι χώρες προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες "ασφαλείας" ανάλογα με το κατά πόσον πείθονται με το συγκεκριμένο σενάριο ή όχι.

Αποκλείουν το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας Αίγυπτος και Ρωσία 

Ρωσία και Αίγυπτος είναι από αυτές που σχεδόν αποκλείουν την ύπαρξη βόμβας με το Κρεμλίνο να υποστηρίζει πως οποιεσδήποτε θεωρίες για το αίτιο της συντριβής είναι εκτιμήσεις και πως μόνο η επίσημη έρευνα μπορεί να προσδιορίσει τι συνέβη. 

Το Κρεμλίνο πιστεύει πως  του αεροπλάνου της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, , δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολίαζε μία δήλωση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ο οποίος είπε πως υπάρχει σημαντική πιθανότητα το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να οργάνωσε τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροπλάνου. Ο Πεσκόφ είπε πως ρωσικά αεροπλάνα εξακολουθούν να πετούν προς και από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία και η Βρετανία έχουν αναστείλει τις πτήσεις.

 

Στο μεταξύ, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου στην Αίγυπτο, ωστόσο διέταξε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Χάος με τα αίτια πτώσης του μοιραίου Airbus- Ακυρώσεις πτήσεων, ασάφειες και σενάρια που οργιάζουν Facebook Twitter

Η Αίγυπτος, από τη μεριά της, μέσω του υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας ξεκαθάρισε σήμερα πως οι ερευνητές "δεν έχουν ακόμη απόδειξη ούτε δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση" ότι η συντριβή οφειλόταν σε έκρηξη βόμβας. "Η υπόθεση μιας έκρηξης μέσα στο ρωσικό αεροπλάνο δεν βασίζεται σε γεγονότα" και "η Αίγυπτος επιμένει να είναι η έρευνα ακέραια και ενδελεχής ώστε να καταστεί δυνατό να τεκμηριωθούν τα γεγονότα στα μάτια ολόκληρου του κόσμου για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως", ανακοίνωσε ο υπουργός Χόσαμ Καμάλ.


"Όλα τα αεροδρόμια της Αιγύπτου ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ελέγχονται τακτικά από την αιγυπτιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς και διμερείς ομάδες ελέγχου με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο", διαβεβαιώνει ακόμη το υπουργείο.

Κάμερον: "Το πιθανότερο" είναι το ρωσικό αεροπλάνο να συνετρίβη λόγω έκρηξης βόμβας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι το πιο πιθανό είναι μια βόμβα να προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου. "Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας βόμβας τρομοκρατών, όμως φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτό συνέβη" δήλωσε ο Κάμερον, λίγο πριν συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα.

Χάος με τα αίτια πτώσης του μοιραίου Airbus- Ακυρώσεις πτήσεων, ασάφειες και σενάρια που οργιάζουν Facebook Twitter
Ο Ντέιβιντ Κάμερον με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Βρετανία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ χωρίς συνεννόηση μαζί της και παρά τις στενές επαφές μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

 

Ο Κάμερον εξήγησε πως η Βρετανία προχώρησε στην ενέργεια αυτή πριν ολοκληρωθεί η έρευνα επειδή οι πληροφορίες "μάς προκάλεσαν την ανησυχία πως το πιθανότερο είναι να επρόκειτο για βόμβα τρομοκρατών". "Πρέπει να ενισχυθεί η ασφάλεια αυτού του αεροδρομίου ώστε να είναι ασφαλές να επιστρέψει ο κόσμος στην πατρίδα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με τους Αιγυπτίους", πρόσθεσε.

Γαλλία: Το Παρίσι δεν αποκλείει καμία υπόθεση για τη συντριβή του αεροσκάφους

 

Η γαλλική κυβέρνηση δεν αποκλείει καμία υπόθεση όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, που παραμένει ανεξήγητη, "ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας", ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στεφάν Λε Φολ. Το Συμβούλιο Άμυνας του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα και "όλες οι υποθέσεις παραμένουν πάντα στο τραπέζι: το δυστύχημα, μια τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. "Καμία από αυτές δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας", συνέχισε ο Λε Φολ, λέγοντας πως πρόκειται επίσης να εγκύψουμε στα συμπεράσματα που προκύπτουν "για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών".


Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ωστόσο πως δεν υπάρχει "καμία απευθείας γραμμή ανάμεσα στη Γαλλία και στο Σαρμ ελ-Σέιχ", είτε πρόκειται για τακτικές πτήσεις, είτε για πτήσεις χαμηλού κόστους ή τσάρτερ.

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ

 

H γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει "για προληπτικούς λόγους" τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ (Αίγυπτος). Πρόκειται για δύο εβδομαδιαίες πτήσεις που πραγματοποιούσαν οι εταιρείες Edelweiss και Eurowings, θυγατρικές της Lufthansa, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του ομίλου. Η αεροπορική εταιρεία θα οργανώσει σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τον επαναπατρισμό των πελατών της που παραμένουν στην Αίγυπτο.


Από το Σάββατο εξάλλου, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι τα αεροσκάφη της θα αποφεύγουν "μέχρι νεωτέρας" τον εναέριο χώρο της χερσονήσου του Σινά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μύλος» στη Φενέρμπαχτσέ: Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί τον Ατζούν ότι βγάζει διαβατήρια σε γκιουλενιστές στον Άγιο Δομίνικο

Διεθνή / «Μύλος» στη Φενέρμπαχτσε: Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί τον Ατζούν ότι βγάζει διαβατήρια σε γκιουλενιστές στον Άγιο Δομίνικο

Χαμός στη Φενέρμπαχτσε, με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, όπου ο νυν πρόεδρος Αλί Κοτς, στου οποίου το ψηφοδέλτιο είναι ο Ατζούν Ιλιτζαλί, κοντράρεται με τον πρώην πρόεδρο Αζίζ Γιλντιρίμ
NEWSROOM
Στη φυλακή ο άνδρας από το «φόρεμα που έσπασε το διαδίκτυο»: Επιχείρησε να στραγγαλίσει τη σύζυγό του

Διεθνή / Στη φυλακή ο άνδρας από το «φόρεμα που έσπασε το διαδίκτυο»: Επιχείρησε να στραγγαλίσει τη σύζυγό του

Μπλε και μαύρο ή λευκό και χρυσό: Ο Κιρ και η Γκρέις Τζόνστον είχαν γίνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο το 2015, όταν μια φωτογραφία του φορέματος που φορούσε η μητέρα της νύφης στο γάμο τους πυροδότησε αμέτρητες συζητήσεις για το χρώμα του
NEWSROOM
Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις;

Διεθνή / Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις στη Δύση;

Έμμεση απειλή Πούτιν για εξοπλισμό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς χωρών φιλικών στη Μόσχα για να πλήξουν τις χώρες που δίνουν στο Κίεβο οπλικά συστήματα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM