Οι πρόσφυγες θα φέρουν τεράστια κέρδη στην αγορά καπνού, εκτιμά η Γερμανία

Οι πρόσφυγες θα φέρουν τεράστια κέρδη στην αγορά καπνού, εκτιμά η Γερμανία Facebook Twitter
1

Η Γερμανία αναμένει τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες να εισέλθουν στο έδαφός της φέτος - κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση εκτοπισμένων ανθρώπων στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- και το Bloomberg εκτιμά πως συνεπακόλουθα η τεράστια εισροή θα αυξήσει κατά 810 εκατ. τσιγάρα την ετήσια κατανάλωση προϊόντων καπνού στη χώρα.

Πολλοί από τους πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία, όπου το 48% των ανδρών είναι καπνιστές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικό δώρο για την Philip Morris International, την Imperial Tobacco Group και την British American Tobacco, που κυριαρχούν στη γερμανική αγορά των 33 δισ. δολαρίων.

«Με τους Σύριους να καπνίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα από 1.000 τσιγάρα ετησίως, η κατανάλωση προϊόντων καπνού στη Γερμανία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 810 εκατ. Τσιγάρα», λέει ο αναλυτής της Morningstar Φίλιπ Γκόραμ.

Ωστόσο τα οφέλη στα οποία προσβλέπουν οι καπνοβιομηχανίες ενδεχομένως θα επηρεαστούν από τη περιορισμένη καταναλωτική δύναμη των μεταναστών, κάτι που θα τους οδηγήσει στην κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων ή προϊόντων απομίμησης.

Η Imperial εκτιμά ότι η επανεγκατάσταση προσφύγων θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων τσιγάρων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Bloomberg, ενώ η Philip Morris και η BAT αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ