Οι Βρετανοί αστυνομικοί θα κάνουν Skype με τα θύματα, λόγω περικοπών

Οι Βρετανοί αστυνομικοί θα κάνουν Skype με τα θύματα, λόγω περικοπών Facebook Twitter
0

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν αστυνομικά τμήματα στη Βρετανία να ανταπεξέλθουν στις περικοπές.

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα συνομιλούν πλέον με τα θύματα εγκληματικών ενεργειών μέσω Skype αντί να τα συναντούν στα σπίτια τους.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η αστυνομία της κομητείας Κέμπριτζσιρ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα δοκιμάσει αυτήν τη μέθοδο στην πόλη Πίτερμπρο.


Στην περίπτωση που το αδίκημα δεν απαιτεί την κατεπείγουσα επέμβαση των αστυνομικών, αυτοί δεν θα πηγαίνουν επί τόπου αλλά θα προτείνουν στα θύματα να μιλούν στο τηλέφωνο ή μέσω Skype. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων ή σε εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα νέα μέσα επικοινωνίας.


Η βασική ιδέα είναι να υπάρχει περισσότερη "ευελιξία" και μια πιο γρήγορη "αντίδραση" εκ μέρους των αστυνομικών. Έτσι, οι αστυνομικοί που περνούν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα να πηγαινοέρχονται σε σπίτια θα μπορούν να περιπολούν στις γειτονιές, εκτιμά η Μέλανι Ντέιλς, η επικεφαλής της αστυνομίας του Πίτερμπρο.


Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων, δεδομένου ότι η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έχει προχωρήσει σε περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας.


"Πολύ απλά, δεν είναι πλέον δυνατόν" να μετακινούνται οι αστυνομικοί για κάθε αδίκημα, ιδίως για τις διαρρήξεις, εξήγησε ο Οζ Μέριγκολντ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών του Κέμπριτζσιρ.


"Όταν οι προϋπολογισμοί περικόπτονται κατά εκατομμύρια, τότε η εικονική αστυνομία θα γίνει ο κανόνας" σχολίασε ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο Κλάιβ Τσάμπερλεν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ