Η σοκαριστική μέθοδος που κάποιοι χρησιμοποιούν για μια τέτοια φωτογραφία

Η σοκαριστική μέθοδος που κάποιοι χρησιμοποιούν για μια τέτοια φωτογραφία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα φωτογράφων πουλιών στη Σιγκαπούρη έχει προκαλέσει την οργή μετά τα ντοκουμέντα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας χάρη σε έναν συνάδελφό τους.

Οι φωτογράφοι απαθανατίστηκαν να έχουν αιχμαλωτίσει ζωντανά ψάρια τα οποία στη συνέχεια με σύριγγες γέμιζαν αέρα και πολυστυρένιο προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σαν δόλωμα για τους σπάνιους και προστατευόμενους αετούς της περιοχής. Αυτό που με την πρακτική αυτή πετυχαίνεται, είναι τα ψάρια να μην μπορούν να κολυμπήσουν στα βαθιά και να βρίσκονται στην επιφάνεια, οπότε και είναι πιο εύκολη λεία για τους αετούς οι οποίοι χαρίζουν τα εντυπωσιακά ενσταντανέ από το κυνήγι τους.

Η σοκαριστική μέθοδος που κάποιοι χρησιμοποιούν για μια τέτοια φωτογραφία Facebook Twitter
Η σοκαριστική μέθοδος που κάποιοι χρησιμοποιούν για μια τέτοια φωτογραφία Facebook Twitter

Τα ντοκουμέντα ανήκουν στον Charlie Gordon ο οποίος απαθανάτισε εν ώρα δράσης τη βάρβαρη πρακτική δολώματος. Αρχικά το υλικό δημοσιεύτηκε στο 1000birds.com και στη συνέχεια έκανε το γύρο του διαδικτύου. Αυτό που ο ιστότοπος άγριας ζωής σημειώνει, εκτός από την απατή, είναι κυρίως πως η πρακτική είναι βάρβαρη και θέτει σε κίνδυνο τα σπάνια και προστατευόμενα πουλιά τα οποία θα φάνε το ψάρι που είναι παραγεμισμένο με την επιβλαβή ουσία. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι μια πραγματικά σκληρή πρακτική για τα ψάρια, είναι και κατάφωρη παραβίαση της φύσης που αυτομάτως ακυρώνει την έννοια της φωτογραφίας άγριας ζωής την οποία αναδεικνύει με απάτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM