Nέο σκάνδαλο από την Deutsche Bank

Nέο σκάνδαλο από την Deutsche Bank Facebook Twitter
10

Σε νέο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται η Deutsche Bank, καθώς οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο παραβίαση του εμπάργκο κατά της Ρωσίας, από τη μεγαλύτερη τράπεζα μιας χώρας που εμφανίζεται ως η πιο φανατική αυτού του εμπάργκο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα από το περασμένο καλοκαίρι για ξέπλυμα χρήματος από το τμήμα της Deutsche Bank στη Μόσχα. Οι ΗΠΑ διερευνούν αν υπήρξαν συναλλαγές με στενούς συνεργάτες του Πούτιν για τους οποίους υπάρχει εμπάργκο και αν η τράπεζα έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει αυτές τις συναλλαγές.

Πρόκειται για υπόθεση ξεπλύματος 6 δισεκ. δολαρίων μέσω της γερμανικής τράπεζας με τη μέθοδο «mirror trades», που επιτρέπει τις κινήσεις κεφαλαίων μεταξύ χωρών χωρίς να περνούν από τις κανονικές διαδικασίες των διασυνοριακών μεταφορών χρημάτων.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο για την  Deutsche Bank, ηγετικά μέλη της οποίας εμφανίζονται κατά καιρούς με σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα και το «άσωτο» παρελθόν της. Οι αμερικανικές αρχές, που έχουν αποκαλύψει και άλλα γερμανικά σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens, είχαν επιβάλει μόλις τον περασμένο Απρίλιο στην γερμανική τράπεζα πρόστιμο  ύψους 2,5 δισ. ευρώ για το τεράστιο σκάνδαλο χειραγώγησης του παγκοσμίου επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

Επίσης στην αρχή της κρίσης στην Ευρώπη η Deutsche Bank, είχε αποκρύψει ζημιές 12 δισεκατομμυριων, ώστε να μην ζητήσει κρατική ενίσχυση. Τα συνεχή σκάνδαλα είχαν οδηγήσει στην παραίτηση των διευθυνόντων συμβούλων της μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Το νέο ρωσικό σκάνδαλο έρχεται στη στιγμή που η τράπεζα εμφανιζόταν να χαράσσει μια νέα «άσπιλη» πορεία.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Παντού γίνονται αυτά, αυτό έλεγα κι εγώ αλλά εσείς βγάζατε τους Γερμανούς άμεμπτους κι εμάς λαμόγια. Πάντως μπες και με καποιο άλλο προφίλ σου να με κράξεις, μη μπαίνεις μόνο με αυτό. Τόσα έχεις.
Το Σύστημα σφαδάζει μετά από αυτές τις αναπάντεχες αποκαλύψεις, Τρολωλέ. Ως ύστατη προσπάθεια πριν από την κατάρρευση, διατάζει την σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα στην Ρόδο, για αντίποινα.
Χαχαχαχα χαίρομαι που με ακούς. Μπες και με άλλα, μπορείς. Ξεκίνα και τα reset στο router μπας και συμφωνήσεις με τον εαυτό σου καμμιά 50ριά φορές. Φάση έχεις.
Sorry skeletor, σε εκτιμώ αλλά εδώ θα συμφωνήσω με τον trollolo (τον οποίο επίσης εκτιμώ αν και διαφωνώ σε πολλά).Η λαμογιά των γερμανών προφανώς δεν αθωώνει εμάς. Δεν αποτελούν άλλοθι ή δικαιολογία για εμάς τα κακώς κείμενα των άλλων.Αλλά από την άλλη, δεν μπορείς να έχεις ένα λαμόγιο ως κριτή των πάντων, να τους κουνάει το δάχτυλο. Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας στον οποίο δεν έχουν αποκαλυφθεί σκάνδαλα γερμανικών εταιρειών (δεν με ενδιαφέρει για ποιον λόγο αποκαλύπτονται - με ενδιαφέρει ότι υπάρχουν).Τι να θυμηθούμε; Man AG,Siemens,Volkswagen (τώρα και το 2005),Ferrostahl,Deutsche Bank (επανειλημμένα),BMW, Daimler,Infineon,Commerzbank, ADAC και πολλοί άλλοι (ακόμα και 21 εταιρείες παρασκευαστές λουκάνικων!) Ε όσο να 'ναι κάπου στη βαράει ρε αδερφέ !