Η Deutsche Bank έστειλε κατά λάθος σε πελάτη της 5,3 δισεκ. ευρώ

Η Deutsche Bank έστειλε κατά λάθος σε πελάτη της 5,3 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
1

Από ένα λάθος η Deutsche Bank "φόρτωσε" με 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ το λογαριασμό πελάτη της, κάτι που έγινε τον Ιούνιο αλλά αποκαλύφθηκε τώρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το λάθος ήταν έργο ενός κατώτερου υπαλλήλου της γερμανικής τράπεζας ο οποίος δεν είχε την κατάλληλη εμπειρία για να προβεί σε τέτοιου είδους συναλλαγές. Τέτοιοι άπειροι υπάλληλοι ονομάζονται στην τραπεζική αργκό "Fat Fingers".

Το ποσό αυτό μεταφέρθηκε σε μια αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου της οποίας η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί και η Deutsche Bank πήρε πίσω τα χρήματα μια μέρα αργότερα.

Η Τράπεζα αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος και παραμένει άγνωστο αν ο υπάλληλος που έκανε πάμπλουτο τον πελάτη έστω και για μία ημέρα παραμένει στη θέση του.

Η Deutsche Bank  ανέφερε το περιστατικό στις βρετανικές οικονομικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνουν λάθη με πολλά μηδενικά. Πριν από έναν χρόνο το Χρηματιστήριο του Τόκιο ακύρωσε  παραγγελίες αξίας 490 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας. Το 2009 πάλι από λάθος η UBS διέταξε λανθασμένα την αγορά προϊόντων αξίας 217 δισεκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια λάθη μπορούν να διορθωθούν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ