Τουρκία: Έρευνα για το θάνατο της βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη σε τουαλέτες αεροδρομίου

Τουρκία: Έρευνα για το θάνατο της βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη σε τουαλέτες αεροδρομίου Facebook Twitter
0

 

Τουρκία: Έρευνα για το θάνατο της βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη σε τουαλέτες αεροδρομίου Facebook Twitter

Η τουρκική αστυνομία ερευνά τις συνθήκες γύρω από το μυστηριώδη θάνατο της βρετανίδας δημοσιογράφου Jacky Sutton, πρώην δημοσιογράφου του BBC και νυν διευθύντρια  του  Ινστιτούτου Πολέμου και Ειρήνης του Ιράκ (IWPR), η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της στις τουαλέτες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπυλης.

Αρχικά ο θάνατος της 50χρονης αποδόθηκε από τον τουρκικό Τύπο σε αυτοκτονία, μετά από τη διακρίβωση της πληροφορίας ότι είχε χάσει την πτήση της για το Ιράκ και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει άλλο εισιτήριο. Όπως φάνηκε από τις κάμερες του αεροδρομίου, όντως η Sutton, μετέβη αργά στο αεροδρόμιο και έχασε την πτήση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα βρέθηκαν πάνω της.

Τουρκία: Έρευνα για το θάνατο της βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη σε τουαλέτες αεροδρομίου Facebook Twitter

Συνάδελφοι και φίλοι της Sutton δεν φαίνεται να πιστεύουν τη θεωρία της αυτοκτονίας. "Οι συνθήκες του θανάτου της δεν είναι σαφείς και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα πραγματικά περιστατικά», δήλωσε ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου, που είναι ένας θεσμός ο οποίος στηρίζει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις.

Ο Sudipto Mukherjee, ανώτερος υπάλληλος στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών -όπου εργάστηκε επίσης η Sutton -έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι είναι «πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Jacky Sutton αυτοκτόνησε." Άλλοι κοντινοί της άνθρωποι την περιγράφουν επίσης ως έναν χαρούμενο άνθρωπο που ήταν επικεντρωμένος στην εργασία του.

Άνθρωποι που επίσης την ήξεραν λένε στην Guardian ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για τα αίτια του θανάτου της και την περιγράφουν ως ένα άτομο σκληρό που είχε ζήσει στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ κατά την τελευταία δεκαετία. 

"Aπαιτείται μια διεθνής έρευνα και όχι απλά σε τοπικό επίπεδο," γράφει στο  Twitter συνάδελφος της Sutton, που ενώνει τη φωνή του με άλλους οι οποίοι απαιτούν από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να συμμετάσχει στην προσπάθεια για να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη.

Η Σάτον είχε μόλις επιστρέψει από το Λονδίνο όπου απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχο της στο ινστιτούτο Αμάλ αλ Σαχμπαντέρ που είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη τον περασμένο Μάιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ