Ξανά στα δικαστήρια ο Στρος Καν

Ξανά στα δικαστήρια ο Στρος Καν Facebook Twitter
0

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Ντομινίκ Στρος Καν, αυτή τη φορά όχι για τις σεξουαλικές του παρορμήσεις αλλά για αισχροκέρδεια και κατάχρηση δημοσίων αγαθών.

Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιόφωνο ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας επενδύσεων Leyne, Strauss-Kahn & Partners (ή LSK & Partners), η οποία πτώχευσε στα τέλη του 2014. Εναντίον του Στρος Καν έχουν κινηθεί μέτοχος της εταιρείας αλλά και ένας πρώην τραπεζίτης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ (αφότου απομακρύνθηκε από το Ταμείο) και τον γαλλοεβραίο συνεταίρο του Λέιν.

Ξανά στα δικαστήρια ο Στρος Καν Facebook Twitter

  Σύμφωνα με τη France Info, ο Λέιν είχε ήδη μια σειρά εταιρειών που εμφάνιζαν μεγάλες ζημιές και είδε στον Στρος Καν τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Στρος Καν με το ξεκίνημα έκανε μια περιοδεία στην Κίνα για να βρεί κεφάλαια για τη νέα του εταιρεία και επέστρεψε με 2 δισεκ. δολάρια.

Όμως όταν το καλοκαίρι του 2014 επενδυτής ζήτησε 2 εκατ. από τα χρήματα του η LSK δήλωσε αδυναμία και το φθινόπωρο ο Στρος Καν παραιτήθηκε. Μόλις τρεις μέρες μετά ο συνέταιρος του πήδηξε από το παράθυρο του και αυτοκτόνησε.

Λίγο αργότερα η LSK κήρυξε πτώχευση και πλέον  156 επενδυτές στην εταιρεία διεκδικούν 100 εκατ. ευρώ.

Ο Στρός Καν δεν χάθηκε πάντως μετά από αυτή την αποτυχία, ακόμη κι αν έχει μπροστά του νέες δικαστικές περιπέτειες. Ίδρυσε μαζί με την κόρη του και διευθύνει το DSK Global Investment Fund.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM