Δικαστήριο στη Γαλλία αναγνώρισε το ουδέτερο φύλο

Δικαστήριο στη Γαλλία αναγνώρισε το ουδέτερο φύλο Facebook Twitter
0

Γαλλικό δικαστήριο αναγνώρισε για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα, το ουδέτερο φύλο ενός ατόμου, ενός 64χρονου με «αδύναμα» ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι ομοσπονδίες  λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών (LGBT) της Γαλλίας έκαναν λόγο για μια σημαντική νίκη.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της LGBT, Stephanie Nicot, στην Ευρώπη δεν υπάρχει ακόμη παρόμοια περίπτωση.

"Αυτό είναι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και θα ασκηθεί έφεση επί της απόφασης, αλλά νομίζω ότι η αναγνώριση του ουδέτερου φύλου θα επικυρωθεί και θα τελειώσει η ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων", είπε.

Το άτομο που πέτυχε την απόφαση να αναγνωρίζεται επισήμως ως "άνθρωπος" και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του γεννήθηκε με έναν «υποτυπώδη κόλπο,"  και "μικρό πέος" χωρίς όρχεις. Δηλώνει ότι συνειδητοποίησε όταν ήταν 35 ετών ότι δεν ήταν ούτε άνδρας, ούτε μια γυναίκα ",ενώ κατάλαβε ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο αγόρι στη διάρκεια της εφηβείας. «Δεν είχα γένια και οι μυς μου δεν αναπτύσσονταν. Την ίδια στιγμή δεν μπορούσα να είμαι γυναίκα γιατί δεν είχα στήθος», είπε.

Μια παρόμοια περίπτωση υπήρξε στην Αυστραλία όπου η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε σε ένα έγγραφο  Βρετανό κάτοικο της χώρας ως «άτομο με φύλλο που δεν κατονομάζεται». Αυτό έγινε  το 2010. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κατοχύρωσε το δικαίωμα αυτό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM