ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων

Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων Facebook Twitter
3

 

Ο Άσαντ προελαύνει μετά τη βοήθεια των Ρώσων Facebook Twitter

Oι ρωσικοί βομβαρδισμοί βοήθησαν το καθεστώς του Άσαντ να ανακάμψει στρατιωτικά και να αντεπιτεθεί ανακτώντας τον έλεγχο ζωτικής σημασίας περιοχών και πόλεων. Η Δαμασκός δήλωσε χθες ότι μετά από 30 επιθέσεις που έγιναν από ρωσικά μαχητικά, ανέκτησε μαζί με μαχητές της σιιτικής Χεζμπολά την στρατηγικής σημασίας πόλη Kafer Nabuda στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ. Ο έλεγχος της θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις επιθέσεις των ανταρτών  κατά μήκος της εθνικής οδού M5 που διασχίζει τη χώρα από τα σύνορα με την Ιορδανία στο νότο προς το Χαλέπι στα βόρεια.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες ο συριακός στρατός, ανακτήθηκε ο έλεγχος τεσσάρων ακόμη πόλεων στην  επαρχία της Χάμα και την πόλη της Τζούμπ αλ Αμάρ, στη Λατάκια, κάτι που ανοίγει το δρόμο για τον έλεγχο της εύφορης πεδιάδας της Ghab, που είναι απαραίτητη για τα συμφέροντα της Δαμασκού στη Δυτική Όχθη της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, οι εχθροπραξίες στην Καφέρ Ναμπούντα  συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη έριξαν 50 τόνους πυρομαχικών Για τις ανταρτικές ομάδες που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Βόρεια Συρία.

Η αποστολή που σύμφωνα με τους Αμερικανούς ήταν επιτυχημένη, περιελάμβανε πυρομαχικά για μικρά όπλα, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε ότι οι ομάδες αυτές των ανταρτών δεν είχαν εξτρεμιστικούς «δεσμούς».

Την ίδια ώρα κουρδικές ομάδες ανακοίνωσαν χθες τη συμμαχία τους με Άραβες αντάρτες προκειμένου να πολεμήσουν κατά του ISIS στην επαρχία της Raqa, που είναι το μεγαλύτερο οχυρό των τζιχαντιστών στη Βόρεια Συρία. Οι συνασπισμένες αυτές ομάδες περιμένουν επίσης οπλισμό από τις ΗΠΑ.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ