Η Ευρώπη καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Η Ευρώπη καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία Facebook Twitter
1

Nα "σταματήσει αμέσως" τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία, κάλεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Ρωσία.


Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η Μόσχα έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία για να στηρίξει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. "Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση υπάρχει κίνδυνος να παρατείνει τη σύγκρουση, να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να αυξήσει τη ριζοσπαστικοποίηση", γράφουν οι 28 χώρες της ΕΕ σε δήλωση που υιοθετήθηκε στο Λουξεμβούργο από τους υπουργούς τους επί των Εξωτερικών.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, επιδιώκοντας να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο στις επικρίσεις τους εναντίον της δραματικής εμπλοκής της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ένωσαν τις φωνές τους με τις ανησυχίες που διατυπώνονται από δυτικές κυβερνήσεις ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας είναι σχεδιασμένες για να στηρίξουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και όχι μόνο για να πλήξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


"Οι πρόσφατες ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις πέραν των στόχων του Νταές (σ.σ.: το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και άλλων οργανώσεων που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ, καθώς και εναντίον της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, προκαλούν βαθιά ανησυχία και πρέπει να σταματήσουν αμέσως", αναφέρεται στη δήλωση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.


Όμως το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως η έντονα διατυπωμένη δήλωση κρύβει επίσης διαιρέσεις αναφορικά με το πώς ο συνασπισμός θα πρέπει να βοηθήσει στην τόνωση της διπλωματίας και με τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ο Άσαντ στην επίλυση της συριακής κρίσης.


Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άποψη της Μαδρίτης πως η Δύση θα χρειασθεί να διαπραγματευτεί με τον Άσαντ για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός και για να συμφωνηθεί μια πολιτική μετάβαση.


Η Γαλλία, η οποία διεξάγει έρευνα σε βάρος του Άσαντ για εγκλήματα πολέμου, επέμεινε πως ο Άσαντ πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν: "Για την ειρήνη στη Συρία, χρειαζόμαστε μια πολιτική μετάβαση. Αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Άσαντ", τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.


Η Βρετανία υποστηρίζει πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον Άσαντ να παραμείνει ως πρόεδρος της Συρίας, όμως είναι πρόθυμη να συζητήσει το πώς και το πότε θα αποχωρήσει, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σας παίζει μονότερμα ο Βλαδίμηρος. Και καλά κάνει δηλαδή.Οι μαγκιές που αποσταθεροποίησαν όλη την μέση ανατολή και βόρειο αφρική (όχι οτι θέλανε και πολύ για να γίνει χαμός) και εξαθλίωσαν τους λαούς γυρνάνε μπούμερανγκ στην Ευρώπη.Και οι Αμερικάνοι που κινούν τα νήματα της ιστορίας θα υποστούν ελάχιστες συνέπειες, εμείς θα φάμε το πακέτο (πολύ λιγότερο απο τους ταλαίπωρους αυτών των περιοχών φυσικά)