Το Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για το αιματοκύλισμα στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για το αιματοκύλισμα στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι ο κύριος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα που σκότωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους το Σάββατο, είπε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.


Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που προκάλεσαν το λουτρό αίματος ήταν στρατιώτες του ISIS.

Άλλες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν εντυπωσιακή ομοιότητα με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του Ιουλίου στο Suruc κοντά σύνορα με τη Συρία, για την οποία κατηγορούνται οι τζιχαντιστές.

«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η επίθεση έχει πραγματοποιηθεί από από το Ισλαμικό Κράτος. Είμαστε εντελώς επικεντρωμένοι στο ISIS», δήλωσε πηγή στο Reuters.


Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 97, αλλά μπορεί να φτάσουν τους 128. Οι κηδείες των περισσοτέρων θυμάτων θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σελαμί Αλτινόκ δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, την μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

  

Χθες, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω των αυξημένων κινδύνων θα ενισχυθούν περαιτέρω--όπως είπε-- τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM