Απεργία την Πρωτομαγιά

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου TTIP που είναι υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ αλλά και για τη συμφωνία Ceta μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά και οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή, οι διαδηλωτές έδωσαν "ραντεβού" το μεσημέρι έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter


Οι οργανωτές υπολογίζουν πως στην κινητοποίηση θα λάβουν συνολικά μέρος 50.000-100.000 άνθρωποι απ' όλη τη Γερμανία.


Οι διαδηλωτές τάσσονται κυρίως κατά της συμφωνίας TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων). Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι προγραμματισμένος να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι. Μια παρόμοια συμφωνία για την κατάργηση των τελωνειακών και ρυθμιστών φραγμών, η Ceta, είναι υπό συζήτησης μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.


Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σταματήστε την TTIP", "Ελευθερία Δημοκρατικής Δράσης αντί για TTIP" και "H TTIP σηματοδοτεί το κλιματικό ναυάγιο".

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter


Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το πάρκο Τιργκάρτεν όπου πολλοί συνδικαλιστές και πολιτικοί θα μιλήσουν στο πλήθος.
Η TTIP είναι υπό συζήτηση από το 2013. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ