86 oι νεκροί στην Άγκυρα - Reuters: Aπαγορεύτηκε η μετάδοση εικόνων από τις επιθέσεις αυτοκτονίας

86 oι νεκροί στην Άγκυρα - Reuters: Aπαγορεύτηκε η μετάδοση εικόνων από τις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
2

Θρήνος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων σήμερα το πρωί. Οι νεκροί ξεπέρασαν κατά πολύ τους 30 των πρώτων πληροφοριών και πλέον ανέρχονται στους 86 σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας. "Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο", είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον Μουεζίνογλου, οι τραυματίες ανέρχονται στους 186.

Το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο πως οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.


Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι δύο εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους προφανώς ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την "επίθεση μίσους", όπως την χαρακτήρισε, που σημειώθηκε και υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή "στοχεύει την ειρήνη του έθνους" και έκανε έκκληση για "αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα" απέναντι στην τρομοκρατία. "Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας" ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.

 Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του και είχε προειδοποίησει ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

"Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP", ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.


"Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί", προστίθεται στην ανακοίνωση.

86 oι νεκροί στην Άγκυρα - Reuters: Aπαγορεύτηκε η μετάδοση εικόνων από τις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
Ο σταθμός στον οποίο σημειώθηκαν οι επιθέσεις αυτοκτονίας

Λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα οι πληροφορίες θέλουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να έδωσε εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση. Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat που πρόσκειται στην οργάνωση αυτή και ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή "δίκαιων εκλογών" στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλοκούρδων και αριστερών ακτιβιστών. Στο κείμενο ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επίθεση αυτή.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις εκκλήσεις από την Τουρκία και το εξωτερικό, το κίνημά μας κηρύσσει μια περίοδο αδράνειας για τις αντάρτικες δυνάμεις μας, εκτός και αν τα μέλη μας και οι δυνάμεις μας δεχτούν επίθεση" αναφέρει η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), η οργάνωση-ομπρέλα που καλύπτει τα κουρδικά κινήματα.


"Κατά την περίοδο αυτή οι αντάρτικες δυνάμεις μας δεν θα εκτελούν τις δραστηριότητές τους και δεν θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός από εκείνες που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν την παρούσα κατάσταση και δεν θα κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να εμποδίσει τις δίκαιες εκλογές", προσθέτει η KCK.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
και τώρα όποιος θέλει ας κατέβει να κάνει συγκεντρώσεις άνω των δυο ατόμων για δικαιώματα για ειρήνη και για πάρκα Γκεζί και δημοκρατίες. Το βαθύ κράτος πάτο δεν πιάνει ποτέ και η Τουρκική νεολαία συνεχίζει να δίνει το αίμα της για μια καλύτερη κοινωνία απέναντι στον σουλτάνο και τους λιβανισμένους του.