Πολύνεκρη τραγωδία από εκρήξεις στην Άγκυρα - 20 νεκροί

Πολύνεκρη τραγωδία από εκρήξεις στην Άγκυρα - 20 νεκροί Facebook Twitter
0

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα οδική αρτηρία στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο εκρήξεις που πρέπει να έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, σημειώθηκαν πριν από μια προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης υπέρ της ειρήνης στο σημείο αυτό. Η πορεία "ειρήνης" οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς.


Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί αν και ήδη τα τουρκικά μέσα εκφράζουν φόβους για βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Στους εκατό υπολογίζονται για την ώρα οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ενώ φωτορεπόρτερ του Reuters μεταδίδει πως στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, και πως κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.


Αυτόπτες μάρτυρες είπαν επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ