Νέα ανακάλυψη της NΑSA: Μπλε ουρανός και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα

Νέα ανακάλυψη της NΑSA: Μπλε ουρανός και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα Facebook Twitter
3
Νέα ανακάλυψη της NΑSA: Μπλε ουρανός και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα Facebook Twitter

Τέλος στα σενάρια που δίνουν και παίρνουν από το πρωί σχετικά με το τί νέο θα αποκάλυπτε σήμερα η Nasa, έβαλε η ανακοίνωσή της πως στον Πλούτωνα υπάρχουν κοιτάσματα πάγου στην επιφάνεια κι ένας μπλε «ουρανός» που θυμίζει λίγο τη Γη.

Την προηγούμενη εβδομάδα η NASA είχε στείλει στον Πλούτωνα το New Horizons, το οποίο κι επέστρεψε με φωτογραφίες που δείχνουν πως η ομιχλώδης ατμόσφαιρα (θόλωμα) που περιβάλλει τον πλανήτη είναι μπλε.


«Ποιος περίμενε μπλε ουρανό στον Πλούτωνα; Είναι υπέροχο!» σχολίασε ο Alan Stern, που ηγείται της διερεύνησης του συγκεκριμένου πλανήτη.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της NASA, το μπλε φως που διακρίνεται γύρω από τον πλανήτη προκύπτει επειδή το φως διασκορπίζεται όταν συναντά μόρια ύλης μικρότερα από το μήκος κύματός του. «.Στη Γη αυτά μόρια είναι πολύ μικρά μόρια αζώτου. Στον Πλούτωνα φαίνεται να είναι λίγο μεγαλύτερα, και ονομάζονται thollins», εξηγούν.

Νέα ανακάλυψη της NΑSA: Μπλε ουρανός και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα Facebook Twitter


Επιπλέον, η NASA αποκάλυψε την ύπαρξη μικρών περιοχών με παγωμένο νερό, που ενδεχομένως σχετίζονται με κόκκινες κηλίδες που είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια του πλανήτη και είχαν φανεί σε φωτογραφίες τραβηγμένες παλιότερα.


«Το να βρούμε γιατί το νερό εμφανίζεται εκεί που εμφανίζεται και τι ακριβώς είναι τα κόκκινα σημάδια στην επιφάνεια του Πλούτωνα, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε πάγο είναι τώρα το επόμενό μας στοίχημα» λέει ο Jason Cook, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ