Οι μεγαλύτερες απώλειες από την κρίση του 2009 για τις γερμανικές εξαγωγές

Οι μεγαλύτερες απώλειες από την κρίση του 2009 για τις γερμανικές εξαγωγές Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν 5,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας. Η πτώση αυτή θεωρείται ένα σημάδι  της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία διανύει μια περίοδο αναταράξεων λόγω της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων οικονομιών. Τον Αύγουστο οι γερμανικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών πέραν των συνόρων ανήλθαν στο ποσό των 88 δισεκατομμυρίων.  

Η επιβράδυνση στις πωλήσεις εκτός Γερμανίας θεωρείται, σύμφωνα με την El Pais, αποτέλεσμα της επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και των brics. Αυτή η υποχώρηση προστίθεται στην αυξανόμενη ανησυχία για το σύνολο της γερμανικής οικονομίας μέσω και της αναθεώρησης των προβλέψεων για την ανάπτυξης της από το 2,1% σε 1,8% για το τρέχον έτος .

 Ο αριθμός των εξαγωγών δεν είναι το μόνο εμπόδιο για τη γερμανική οικονομία αυτή την εβδομάδα: Την Τρίτη, ανακοινώθηκε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν μειωθεί κατά 1,8% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με 0,5% που προβλεπόταν από τους κύριους αναλυτές ενώ την Τετάρτη τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα  για τη βιομηχανική παραγωγή προβλέπουν ότι θα είναι ασθενέστερη από πέρυσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ