Καθαίρεσαν Ιταλό ιερέα επειδή υπερασπίστηκε κληρικούς, κατηγορούμενους για παιδεραστία

Καθαίρεσαν Ιταλό ιερέα επειδή υπερασπίστηκε κληρικούς, κατηγορούμενους για παιδεραστία Facebook Twitter
4

Με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τους κληρικούς που κατηγορούνται για παιδεραστία, ο 75χρονος καθολικός ιερέας Τζίνο Φλάιμς, από την πόλη Τρέντο της βορειοανατολικής Ιταλίας, παύθηκε των καθηκόντων του.

Όπως μεταδίδει ο Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης, ο πατέρας Φλάιμς μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, τόνισε ότι «μπορεί να κατανοήσει την παιδεραστία, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία», προσθέτοντας: «υπάρχουν δυστυχώς, παιδάκια τα οποία αναζητούν στοργή διότι δεν την βρίσκουν στην οικογένειά τους, και μπορεί και να συναντήσουν κάποιο παπά που να ενδώσει. Το καταλαβαίνω».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του καναλιού, αν εννοεί ότι ευθύνονται, δηλαδή, τα παιδιά, ο καθολικός κληρικός κούνησε καταφατικά το κεφάλι και απάντησε: «σε μεγάλο βαθμό ναι».

Μετά τις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις, η επισκοπή της πόλης Τρέντο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια θέση η οποία εκφράζει μόνον τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος και παύθηκε των καθηκόντων του. Στον πατέρα Τζίνο Φλάιμς, παράλληλα, απαγορεύθηκε να κηρύττει τον λόγο του Θεού στους πιστούς.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία – για την οποία είναι απαράβατος κανόνας η αγαμία των κληρικών – βρέθηκε αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με μια σειρά σκανδάλων παιδεραστίας. Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι «ντρέπεται για τις αμαρτίες των παιδεραστών παπάδων» και ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία «πρόκειται να ακολουθήσει την οδό της αλήθειας, όπου και αν αυτή οδηγήσει».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σε μεγάλο βαθμό φταίνε τα παιδιά;;;; Την παλεύει ο γεροξεκούτης; Τι λε ρε μαστορα; Φαντάζομαι έτσι και στους κτηνοβάτες φταίει το ζώο "Μου κούνησε την ουρά της η γάτα!", και στους νεκρόφιλους ο νεκρός (!). Δεν πάμε καλα
Σε μεγάλο βαθμό φταίει η ανθρωπότητα που με το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ από ανθρώπινο στόμα,το δέχτηκε ως αλήθεια και μας καθίσατε με απόλυτη εξουσία 2000 χρόνια τώρα στο σβέρκο.
Είτε λέγεται αγαμία, ή αποχή από το σεξ, βαράει στο κεφάλι, άσχημα. Εκτός του ότι η αγαμία στη συγκεκριμένη θρησκεία, είναι ενάντια στις εντολές των ίδιων των αποστόλων που άφησαν στους πιστούς (επιστολή παύλου προς τιμόθεο, "οι επίσκοποι των πόλεων να είναι έγγαμοι" κτλ), είναι επιβεβλημένη από αποφάσεις ανθρώπων, άρα λανθασμένες και ψευδείς. Μητέρα πολλών διαστροφών και αρρωστημένων συμπεριφορών, η παρά φύσιν επιβεβλημένη αποχή, από φυσιολογικές ανθρώπινες λειτουργίες. Και όποιος βιαστεί να πει πως "αυτά τα έχουν μόνο οι καθολικοί", όχι κύριοι κι "εμείς" οι ορθόδοξοι είχαμε ένα σωρό κρούσματα, απλά συγκαλύπτονται καλύτερα και κατηγορούνται περισσότερο, πάντα, οι ΑΛΛΟΙ που είναι και "αιρετικοί".Ντροπή και αίσχος. Κι όχι μόνο για τις αξιόποινες πράξεις και την ιεροσυλία... Αλλά και για συστηματική διαστρέβλωση της θρησκείας, για την ακολουθία και τη διδαχή μιας θρησκείας που βασίζεται σε μεσαιωνικές αλλοιώσεις (αποφάσεις οικουμενικών συνόδων, κάποιες από τις οποίες κατήργησαν αποστολικές εντολές, όπως η επιβεβλημένη αγαμία) και ψεύδη, που ούτε οι ίδιοι που πιστεύουν σε αυτήν, γνωρίζουν, καν.