Απεργία την Πρωτομαγιά

Όταν σου επιτεθεί αρκούδα θυμήσου τη συμβουλή της γιαγιάς

Όταν σου επιτεθεί αρκούδα θυμήσου τη συμβουλή της γιαγιάς Facebook Twitter
14

Η ικανότητα του να καταστείλει τον πανικό και η ετοιμότητα του να θυμηθεί μια συμβουλή που του είχε δώσει η γιαγιά του όταν ήταν μικρός, γλύτωσαν τον 26χρονο  Chase Dellwo, από τα δόντια μιας αρκούδας το Σάββατο το πρωί στις ΗΠΑ.

Ο 26χρονος είχε πάει να κυνηγήσει άλκες μαζί με τον αδελφό του όταν μέσα σε χιονιά και θυελλώδεις συνθήκες εμφανίστηκε μπροστά του μια αρκούδα 180 κιλών η οποία του επιτέθηκε.

Όπως είπε αργότερα ο 26χρονος, άκουσε έναν δυνατό βρυχηθμό και είδε την αρκούδα περίπου στο ένα μέτρο μακριά του. Πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε η αρκούδα τον χτύπησε στα πόδια και στο κεφάλι και άρχισε να βρυχάται με ένα βρυχηθμό που όπως είπε ο Dellwo ήταν ο δυνατότερος που είχε ακούσει ποτέ. Στη συνέχεια η αρκούδα γκρίζλι τον άρπαξε από το πόδι και άρχισε να τον ταρακουνά και να τον στριφογυρίζει στο έδαφος.

Όταν σου επιτεθεί αρκούδα θυμήσου τη συμβουλή της γιαγιάς Facebook Twitter

Ενώ τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δύσκολα ο 26χρονος είπε ότι θυμήθηκε μια συμβουλή σε βιβλίο που του είχε δείξει η γιαγιά του. Ότι τα μεγάλα ζώα έχουν κακά αντανακλαστικά όταν τα φιμώνεις. Έτσι έχωσε το χέρι του στο στόμα της αρκούδας φτάνοντας τον μέχρι το λαιμό. Το κόλπο αποδείχτηκε σωτήριο αφού η πελώρια αρκούδα τράπηκε σε φυγή.

Ο ίδιος μπόρεσε να ειδοποιήσει τον αδελφό του που βρισκόταν πιό πέρα και μέσα στην ομίχλη δεν είχε καταλάβει τίποτα. Στη συνέχεια εκείνος τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν 100 ράμματα στο κεφάλι και επέμβαση στο δεξί του πόδι που είχε βαθιές πληγές. Η αρκούδα του άφησε επίσης ένα πρησμένο μάτι.

Ο ίδιος πάντως δεν της ρίχνει ευθύνες. Όπως λέει, η θύελλα την ξύπνησε από τη νάρκη της και ήταν τόσο τρομαγμένη όταν τον είδε όσο ήταν και ο ίδιος αντικρίζοντάς την.

14

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Θυμηθηκε την συμβουλη της γιαγιας πανω στον πανικο; Μπραβο του! Γιατι εγω δεν θα ειχα τοση ψυχραιμια,θα θυμομουν αλλες συμβουλες του τυπου...λιγη κανελα στα κοκκινιστα,μια κουταλια σοδα στους λεκεδες,γλυκοριζα για τον πονοκοιλο,να κλαις οταν εισαι απογοητευμενος με κατι...και κλαμα....κλαααμα εγω!
Το χέρι μεσ' στο στόμα της αρκούδας; Και δεν του τό'κοψε σύριζα; Εδώ σε γάτα δε μπορείς να το κάνεις αυτό, όχι σε θηρίο 180 κιλών. Πάντως το ό,τι δεν επιρρίπτει ευθύνες στο ζώο για την επίθεση, φανερώνει πόσο εντάξει είναι ο τύπος.
Ναι οντως,κατι ειναι κ αυτο που δεν του βγηκε μισος,αλλα δεν παευει να κυνηγαει για χομπι...Οσο για το φιμωμα,αν κ το ακουω πρωτη φορα,ισως προφανως εχει να κανει με το ξαφνιασμα που προκαλεις στο ζωο,μιας κ του εμποδιζεις την αναπνοη,αν το σκεφτεις σαν αμυνα ειναι λιγο "χαζο",αλλα οπως αποδειχτηκε αποτελεσματικο!Σσ:Δεν μπορεις να επιρριψεις ευθυνες σε ενα ζωο,δρα ενστικτωδως οχι με δολο.Μπορει να ειχε μωρα,μπορει απλα να υπερασπιζοταν την περιοχη της,ή την ζωη της,αυτο ισχυει για ολα τα ζωα που επιτιθενται.