Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην Δυτική Όχθη

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην Δυτική Όχθη Facebook Twitter
0

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε  και περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η βία ακολούθησε την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, εκτός αν ήταν κάτοικοι, μια κίνηση που η Χαμάς χαρακτήρισε  «ρατσιστική και παράνομη", σύμφωνα με την  Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PRCS).

Νεκρός είναι ο Χουθάιφα Σουλεϊμάν, ένας 18χρονος  Παλαιστίνιος, ο οποίος πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο σημείο ελέγχου Tulkarm με ρίψη βομβών μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών.

Η Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει επίσης ότι σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων 150 που φέρουν  τραύματα από σφαίρες.

Η Ερυθρά Ημισέληνος σημειώνει ακόμη ότι τα ασθενοφόρα και το παραϊατρικό προσωπικό της δέχτηκαν επίθεση από τον ισραηλινό στρατό.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό νωρίς την Κυριακή, ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε έναν περαστικό στη Δυτική Ιερουσαλήμ, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί  από την αστυνομία.

Επίσης ένα ισραηλινό ζευγάρι σκοτώθηκε την Πέμπτη, όταν πυροβολήθηκαν στο αυτοκίνητό τους μπροστά από τα τέσσερα παιδιά τους σε μια επίθεση στη Δυτική Όχθη που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από  Παλαιστίνιο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε το περιστατικό ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν προειδοποίησε για μια  επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη μετά τις επιθέσεις της και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ