«Ο μικρός δικτάτορας»

«Ο μικρός δικτάτορας» Facebook Twitter
0

 

«Ο μικρός δικτάτορας» Facebook Twitter

Ο δημοσιογράφος Shaun Walker tweetάρισε τη φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μακέι την ώρα που παρακολουθεί τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Δίπλα κάθεται ένα άλλο μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας, φορώντας μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα και έχοντας επιμελώς περιποιηθεί την χωρίστρα του. Ως εδώ τίποτα περίεργο εκτός από την ηλικία αυτού του επίσημου μέλους της αντιπροσωπείας. Γιατί πρόκειται για τον 11χρονο γιό του αυταρχικού ηγέτη της Λευκορωσίας Λουκασένκο, Νικόλα ή "Kolya". Το 11χρονο μέλος της αποστολής είναι "ο μικρός δικτάτορας", όπως τον αναφέρει το Spiegel.

Ο μπαμπάς Λουκασένκο είναι γνωστός για το αυταρχικό ύφος του αλλά και για τον χαρακτηρισμό που του αποδίδουν ως " ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης". Κυβερνά τη Λευκορωσία από το 1994, με ποσοστά τόσο απόλυτα που εύκολα κινούν τις υποψίες για το πώς επιτυγχάνονται.

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ δικαίωσε τη φήμη του επικρίνοντας τις "ανεύθυνες κοινωνικές ιδέες" που μπορεί να δημιουργήσουν "νέες διαιρέσεις". "Οι υποτιθέμενες ελευθερίες θα κάνουν μεγάλη ζημιά", είπε.

Ο μικρός Kolya απλώς ακολουθεί για να μαθαίνει από νωρίς τη δουλειά, άλλωστε ο μπαμπάς τον προετοιμάζει για αυτό πολύ καιρό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM