Ζιμπάμπουε: Ξεκινά η δίκη του αρχηγού του σαφάρι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Σέσιλ

Ζιμπάμπουε: Ξεκινά η δίκη του αρχηγού του σαφάρι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Σέσιλ Facebook Twitter
O κατηγορούμενος Theo Bronkhorst αριστερά με τον δικηγόρο του
0

Ξεκινά στη Ζιμπάμπουε η δίκη του Theo Bronkhorst, που ήταν ο αρχηγός της ομάδας σαφάρι στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός οδοντίατρος που σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της χώρας, Σέσιλ.

Ο 52χρονος Bronkhorst, χρεώνεται με την «αποτυχία να αποτρέψει  το παράνομο κυνήγι" στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Walter Palmer,  κατέβαλε  55.000 δολάρια για να σκοτώσει το λιοντάρι.


Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, λέγοντας ότι είναι αθώος από όλες τις κατηγορίες και ότι είχε λάβει όλες τις άδειες που απαιτούνται για να σκοτώσει ηλικιωμένα λιοντάρια που βρισκόταν έξω από τα όρια εθνικών πάρκων.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, στην πόλη  Hwange, ο δικηγόρος του Bronkhurst, Givemore Muvhiringi, δήλωσε, σύμφωνα με την Guardian, ότι θα προσπαθήσει να μην οδηγηθεί σε δίκη ο πελάτης του αφού τα στοιχεία δεν είναι αρκετά.


Ο εισαγγελέας, Namatirai Ngwasha, δήλωσε: «Από την πλευρά της πολιτείας, δεν υπάρχουν αλλαγές στην υπόθεση. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δίκη σήμερα. "

Η Ζιμπάμπουε έχει ζητήσει και την έκδοση του οδοντογιατρού που σκότωσε το λιοντάρι, χωρίς πάντως οι ΗΠΑ να έχουν ανταποκριθεί ως τώρα στο αίτημα.


Ο Bronkhorst, ο οποίος κατέβαλε 1.000 δολάρια εγγύηση για την  περίπτωση του Cecil, είχε συλληφθεί ξανά αυτό το μήνα αφού προσπάθησε να περάσει λαθραία έξω από τη χώρα 29 αντιλόπες Sable - μια σπάνια και ακριβή φυλή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Διεθνή / ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Η γνωστή εταιρεία με τις μπανάνες έχει παραδεχτεί πώς κατέβαλε προστασία στην ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση AUC από το 2001 ως το 2004, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων της
NEWSROOM