Τους 769 έφτασαν οι νεκροί από την τραγωδία στη Μέκκα

Τους 769 έφτασαν οι νεκροί από την τραγωδία στη Μέκκα Facebook Twitter
2

Στους 769 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ.


Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε κατά την τελετουργία του "λιθοβολισμού του σατανά" στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, άλλοι 934 άνθρωποι τραυματίστηκαν.


Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 717 νεκρούς και 863 τραυματίες.

Οι αντιδράσεις για την πολύνεκρη τραγωδία συνεχίστηκαν χθες με εκατοντάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Τεχεράνης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της βασιλικής δυναστείας της Σαουδικής Αραβίας την οποία κατηγορούν για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε ανοιχτά το Ριάντ, αλλά ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έκανε χθες παρέμβαση από τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να αποδεχθεί τις ευθύνες της για την καταστροφή, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.


Πριν από αυτόν, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επέρριψε στην "κακή διαχείριση" των σαουδαραβικών αρχών την ευθύνη για την τραγωδία και κάλεσε το Ριάντ "να αποδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του στην καταστροφή".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια