Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Ουγγαρία: Δύο περιφέρειες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω προσφύγων

Ουγγαρία: Δύο περιφέρειες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω προσφύγων Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε δύο περιφέρειες στη χώρα λόγω των προσφυγικών ροών η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, επιτρέποντας παράλληλα και την μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στα νότια σύνορα.

Παράλληλα από χθες το πρωί ισχύει η νέα νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση 3 ετών για όποιον περάσει τα σύνορα και φυλάκιση 5 ετών για καταστροφή συνοριακών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατα ανεγερμένου φράχτη στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συστήσει και κινητά δικαστήρια τα οποία θα δικάζουν επί τόπου τους πρόσφυγες που θα περνάνε το φράχτη.

Ακόμη  η Ουγγαρία προχώρησε και στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της σε μία ζώνη πλάτους 20 χιλιομέτρων και ύψους έως και 1.350 μέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Σερβία. Σκοπός του μέτρου αυτού είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να μπορούν στρατός, αστυνομία και δυνάμεις άμεσης βοήθειας να εκτελούν καθήκοντα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.

0

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ