Αιφνίδια παραίτηση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης

Αιφνίδια παραίτηση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ιμπραχίμ Μεχλέμπ υπέβαλε σήμερα αιφνιδίως την παραίτηση της κυβέρνησής του η οποία έγινε αμέσως δεκτή από τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.


Ο Σίσι ζήτησε από την κυβέρνηση να παραμείνει σε ρόλο προσωρινής κυβέρνησης μέχρι να σχηματιστεί νέα, ανέφερε η ανακοίνωση της προεδρίας. Λίγη ώρα αργότερα ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ζήτησε από τον υπουργό Πετρελαίου Σερίφ Ισμαήλ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε η προεδρία.

To Associated Press μεταδίδει πως η αιφνιδιαστική παραίτηση του Μεχλέμπ γίνεται στον απόηχο μεγάλης έρευνας  που οδήγησε στη σύλληψηςτου υπουργού Γεωργίας ο οποίος κατηγορείται γιο σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς και φέρεται μαζί με επιτελικά στελέχη να έχουν λάβει πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε δωροδοκίες. Ωστόσο στην επιστολή παραίτησής του ο Μεχλέμπ δεν αναφέρει κάποια επίσημη αιτία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM