Απεργία της ΓΣΕΕ

Ανακάλυψαν «κρυμμένο» μνημείο στο Στόουνχεντζ, πιο μεγάλο από το γνωστό

Ανακάλυψαν «κρυμμένο» μνημείο στο Στόουνχεντζ, πιο μεγάλο από το γνωστό Facebook Twitter
0

Απομεινάρια ενός μεγάλου προϊστορικού μνημείου που ήταν θαμμένο κοντά στο διάσημο  μνημείο του Στόουνχεντζ ανακάλυψαν οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους γεωφυσικής έρευνας.

Συγκεκριμένα ήρθαν στο φως στην τοποθεσία Ντάρινγκτον Γουόλς που απέχει λιγότερο από 3 χιλιόμετρα από το Στόουνχεντζ 90 πλαγιασμένοι λίθοι οι οποίοι ήταν θαμμένοι σε βάθος περίπου ενός μέτρου. Οι μεγαλύτεροι λίθοι έχουν ύψος έως και 4,5 μέτρα, ενώ το μνημείο εκτιμάται ότι είναι ηλικίας περίπου 4.500 ετών, γεγονός που το καθιστά «σύγχρονο ή παλαιότερο» του Στόουνχεντζ.

 

Ανακάλυψαν «κρυμμένο» μνημείο στο Στόουνχεντζ, πιο μεγάλο από το γνωστό Facebook Twitter

 Ο αρχαιολόγος Βόλφγκανγκ Νοϊμπάουερ, επικεφαλής της ομάδας, χαρακτήρισε στο BBC την ανακάλυψη «καταπληκτική» και είπε ότι το μνημείο ενδέχεται να αποτελείτο από έως και 200 μεγάλιθους. Το νέο μνημείο χαρακτηρίζεται και SuperStoneHedge καθώς είναι μεγαλύτερο από το γνωστό μνημείο.

Σημείωσε επίσης ότι η ανακάλυψη αυτή αλλάζει τα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο ερμηνευόταν ως τώρα η ιστορία της τοποθεσίας.

 

Το Στόουνχεντζ (που σημαίνει «όρθιες πέτρες» στην αρχαία αγγλική γλώσσα) είναι ένα από τα σημαντικότερα μεγαλιθικά μνημεία του κόσμου. Υπολογίζεται ότι ανεγέρθη κάποια στιγμή μεταξύ 3.000-2.300 π.Χ. όμως ακόμη δεν έχει λυθεί το μυστήριο του πώς μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν οι μεγάλιθοι, καθώς και το πώς ευθυγραμμίστηκαν με την κίνηση του ήλιου.

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ