Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Facebook Twitter
0

Ενδιαφέρεστε να προσφέρετε βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται καθ'οδόν για τις χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια;

Αν ναι, ακολουθεί ένας κατάλογος με ανθρωπιστικές οργανώσεις που διανέμουν βοήθεια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντός της Ευρώπης, αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Το πρακτορείο Ρόιτερς που δημοσιεύει τον κατάλογο αυτόν επισημαίνει ότι καλό θα ήταν προτού προβεί κάποιος σε μια δωρεά να ελέγξει τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε ιστοτόπους, όπως ο CharityNavigator (www.charitynavigator.org) και ο GuideStar (www.guidestar.org), και να κατανοήσει την αποστολή τους και τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούν τους πόρους που συγκεντρώνουν.

Ακολουθεί ο κατάλογος τον οποίο αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ:

*Γιατροί Χωρίς Σύνορα (www.msf.gr).

Η διεθνής οργάνωση αρωγής δηλώνει ότι από τα μέσα Αυγούστου έχει διασώσει 11.482 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν μέσω των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιεί στη Μεσόγειο. Η οργάνωση αυτή προσφέρει επίσης άμεσες ιατρικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες σε περιοχές σε όλη τη Μεσόγειο, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Στην διεύθυνση αυτή δημοσιεύεται σχετικός χάρτης: (http://www.doctorswithoutborders.org/emergency-mediterranean).

*Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)(www.unrefugees.org)

Περίπου 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους φέτος, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, η οποία παρέχει πόσιμο νερό, κουνουπιέρες, σκηνές, υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες.

*International Rescue Committee (https://engage.rescue.org/donate/emergencies)

Η οργάνωση αυτή που εδρεύει στη Νέα Υόρκη έχει μια ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Λέσβο. Κάθε χρόνο, η IRC βοηθάει στην μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων σε 22 πόλεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ίδια, έχει βοηθήσει 270 από τους 1.541 πρόσφυγες από την Συρία που έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

*Save the Children (www.savethechildren.org)

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Σε αυτά περιλαμβάνονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά από την Συρία, τα οποία έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Οι δωρεές που λαμβάνει χρησιμοποιούνται για την αγορά τροφίμων, ενδυμάτων, όπως και για την παροχή περίθαλψης και την προστασία των ανθρώπων από τον συνεχιζόμενο πόλεμο. Η οργάνωση διανέμει είδη πρώτης ανάγκης όπως κυτία υγιεινής και πάνες.

*Mercy Corps (www.mercycorps.org/)

Η οργάνωση αυτή μόλις ολοκλήρωσε, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, μια αποτίμηση στην Ελλάδα και βρίσκεται στην διαδικασία διαμόρφωσης ενός σχεδίου δράσης για την παροχή βοήθειας. Σύμφωνα με την ίδια, προς το παρόν δεν υπάρχει περιορισμός στην συγκέντρωση δωρεών για την κρίση.

*World Vision (www.worldvision.org)

Η χριστιανική αυτή ανθρωπιστική οργάνωση δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις της στην Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσον αφορά την παροχή καθαρού νερού, βοήθειας σε ρευστό για την αγορά τροφίμων, κυτίων υγιεινής, βασικών ειδών του νοικοκυριού, ενδυμάτων, όπως και βοηθούν για τη δημιουργία χώρων φιλικών για τα παιδιά και στον τομέα της εκπαίδευσης.

*Oxfam America (www.oxfamamerica.org)

Η οργάνωση αυτή παρέχει καθαρό νερό και εγγυάται την ασφάλεια των συνθηκών υγιεινής στις συριακές οικογένειες που βρίσκονται στον Λίβανο και την Ιορδανία.

*CARE (www.care.org)

Αυτή δραστηριοποιείται στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Υεμένη και την Συρία, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Συρία. Για παράδειγμα, στην Ιορδανία προσφέρει βοήθεια σε ρευστό για την κάλυψη του βασικού κόστους διαβίωσης. Στον Λίβανο διανέμει πακέτα στους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες, τα οποία περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, στρώματα, κουζινικά, είδη για τα μωρά και κυτία υγιεινής.

*Islamic Relief USA (www.irusa.org)

Η ισλαμική αυτή ανθρωπιστική οργάνωση κάνει εκστρατείες για τη συγκέντρωση πόρων για διάφορα προγράμματα, όπως η έκτακτη δημιουργία καταυλισμών για την στέγαση των Σύρων προσφύγων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM