Ουρές στα σύνορα της Αυστρίας που αυστηροποίησε τα μέτρα ελέγχου για την είσοδο μεταναστών

Ουρές στα σύνορα της Αυστρίας που αυστηροποίησε τα μέτρα ελέγχου για την είσοδο μεταναστών Facebook Twitter
1

Έως και 20 χιλιόμετρα σχηματίζουν οι ουρές των οχημάτων στα σύνορα Αυστρίας και Ουγγαρίας. Η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους, ήρθε μετά τη μακάβρια αποκάλυψη των 71 πτωμάτων σε παρκαρισμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε σήμερα τα αποτελέσματα της νέας επιχείρησης.


«Από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει με τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, εντοπίσαμε πάνω από 200 πρόσφυγες σε οχήματα, ενώ συλλάβαμε και 5 λαθρεμπόρους», δήλωσε ο Konrad Kogler, υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε συνέντευξη Τύπου.


Η Johanna Mikl-Leitner, υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι οι έλεγχοι δεν ήταν οι κλασικοί συνοριακοί έλεγχοι που έκαναν παλαιότερα. «Δεν δράσαμε κατά παράβαση της συνθήκης Σένγκεν», είπε.

 

«Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για απροσδιόριστο ακόμη χρονικό διάστημα σε όλα τα σημαντικά σημεία διέλευσης των συνόρων στην ανατολική περιοχή, ψάχνοντας όλα τα οχήματα που διαθέτουν κρυψώνες για ανθρώπους που πέφτουν θύματα εμπορίας» είπε ο Mikl-Leitner είπε ORF ραδιόφωνο.

Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι 8,792 πρόσφυγες έφθασαν στη χώρα κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πολλοί πέρασαν τα σύνορα με τη Σερβία και την Ουγγαρία, παρά τον φράχτη που θα έπρεπε να τους κρατήσει έξω.

 

Η ουγγρική αστυνομία ανέφερε τη σύλληψη ενός πέμπτου υπόπτου την Κυριακή σε σχέση με τους θανάτους των μεταναστών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια