Απεργία την Πρωτομαγιά

Τα McDonald's απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας των Burger King

Τα McDonald's απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας των Burger King Facebook Twitter
0

Τα Burger King έστειλαν χθες στα McDonald's ανοιχτή επιστολή με πρόταση συνεργασίας για τη δημιουργία ενός «υβριδικού» μπέργκερ.

Όπως μεταδίδει το The Verge, η ιδέα ήταν να συνασπιστούν οι δύο ανταγωνιστικοί κολοσσοί του fast food για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στο κοινό το limited "McWhopper". Η «κατάπαυση του πυρός» θα λάμβανε χώρα σε pop-up shop που θα άνοιγε συμβολικά στο μέσο της απόστασης μεταξύ των «αρχηγείων» των δύο εταιρειών, δηλαδή στην Ατλάντα - ανάμεσα σε Σικάγο και Μαϊάμι, και τα έσοδα θα πήγαιναν στη φιλανθρωπική οργάνωση Peace One Day.

Ωστόσο σήμερα τα McDonald's απέρριψαν την πρόταση των Burger King δια στόματος του CEO της εταιρείας Steve Easterbrook ο οποίος απάντησε μέσω facebook: «Εκτιμούμε την πρόθεση αλλά θεωρούμε ότι οι εταιρείες μας θα μπορούσαν να κάνουν κάτι μεγαλύτερο για να κάνουν τη διαφορά».

Dear Burger King, Inspiration for a good cause... great idea. We love the intention but think our two brands could...

Posted by McDonald's on Wednesday, 26 August 2015

Η πλευρά των McDonald's επέλεξε λοιπόν να αρνηθεί με αρκετά διπλωματικό τρόπο, επιλέγοντας την «ηθική οδό» της αντιπρότασης για κάτι πιο ουσιώδες από ένα McWhopper, επισημαίνοντας εμμέσως στα Burger King ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δυο εταιρείες δεν έχει σχέση με τα αληθινά δεινά του πολέμου για τα οποία έχει θεσπιστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Δεν αποσαφηνίστηκε ωστόσο από την πλευρά των McDonald's τι θα μπορούσε να είναι αυτό το «κάτι μεγαλύτερο» οπότε αναμένουμε σε κάποια καλύτερη αντιπρόταση εν όψει των εορτασμών της 21ης Σεπτεμβρίου.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ