Μακελειό στη Βιρτζίνια: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι μπροστά στην κάμερα

Μακελειό στη Βιρτζίνια: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι μπροστά στην κάμερα Facebook Twitter
1

Έναν ένοπλο άνδρα αναζητούν οι αρχές στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος άνοιξε πυρ σε συνεργείο του καναλιού WDBJ, που εκείνη την ώρα ήταν ζωντανά στον αέρα των ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι η δημοσιογράφος Alison Parker και ο κάμεραμαν Adam Ward, ενώ ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί.

Μακελειό στη Βιρτζίνια: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι μπροστά στην κάμερα Facebook Twitter

Το περιστατικό συνέβη στις 6.45 πμ (τοπική ώρα) όταν μια δημοσιογράφος του καναλιού έπαιρνε συνέντευξη από μία γυναίκα κοντά στο Bridgewater Plaza.


Ξαφνικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ακούστηκαν περίπου οκτώ πυροβολισμοί και κραυγές, ενώ η κάμερα έπεσε στο πάτωμα. Ένα άτομο ντυμένο στα μαύρα φαίνεται να στέκεται κοντά κρατώντας όπλο στο ένα χέρι.

Μακελειό στη Βιρτζίνια: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι μπροστά στην κάμερα Facebook Twitter

 

"Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η 'Αλισον και ο 'Ανταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.45' (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά", δήλωσε ο Τζέφρι Μαρκς στο CNN.


"Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος", πρόσθεσε αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.


Η 'Αλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. "Η 'Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε", σύμφωνα με τον εργοδότη της.


Περίπου 30 με 40 αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον δράστη. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια