Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον-Ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση

Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον-Ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση Facebook Twitter
0

 

Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον-Ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση Facebook Twitter

Ένας άνδρας που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Φέργκιουσον του Μιζούρι έχει τραυματισθεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς, έπειτα από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του 18χρονου μαύρου και άοπλου Μάικλ Μπράουν που σκοτώθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο από τα πυρά λευκού αστυνομικού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις Τζον Μπελμάρ, ο άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση και χειρουργείται.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν ξεκίνησαν με μία ειρηνική πορεία μέσα από το προάστιο Σεντ Λιούις έπειτα από ενός λεπτού σιγή για τον 18χρονο νεαρό, η δολοφονία του οποίου στις 9 Αυγούστου 2014, προκάλεσε μήνες διαδηλώσεων και μία δημόσια συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και της απονομής της δικαιοσύνης.


Το σκηνικό άλλαξε δραματικά όταν έπεσε το σκοτάδι με δεκάδες διαδηλωτές να αποκλείουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ, που έφερε το κύριο βάρος της εξέγερσης του περασμένου καλοκαιριού, φωνάζοντας "Κλείστε την".


Ακούστηκαν πυροβολισμοί και επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων αναπτύχθηκαν στην περιοχή με βαριά θωρακισμένα οχήματα, δήλωσαν οι μάρτυρες.


Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ και μία νεαρή γυναίκα φώναζε ότι ο αδελφός της πυροβολήθηκε. Πολλές βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και η αστυνομία επόπτευε τη σκηνή από την κορυφή των οχημάτων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM