Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι Αφρικανοί μετανάστες είναι απειλή για την Ευρώπη

Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι Αφρικανοί μετανάστες είναι απειλή για την Ευρώπη Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ- ΑΠΕ/ABIR SULTAN
6

Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή.


Ο Χάμοντ αναφερόταν στις δηλώσεις αυτές, τις οποίες έκανε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη, στις προσπάθειες των προσφύγων, που εγκαταλείπουν την Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από την αστάθεια στις χώρες τους, να εγκατασταθούν στην ΕΕ, κάποιοι από τους οποίους προσπαθούν να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία.


"Πρέπει να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά, καθιστώντας δυνατό να επιστρέψουν αυτοί που δεν δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο πίσω στις χώρες προέλευσής τους. Ωστόσο βάσει των κανονισμών της ΕΕ οι μετανάστες είναι "σχεδόν σίγουροι" ότι δεν θα αναγκαστούν ποτέ να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους", δήλωσε στην BBC TV. "Αυτό δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση, επειδή η Ευρώπη δεν μπορεί να προστατευθεί και να διατηρήσει το βιοτικό της επίπεδο και την κοινωνική της δομή, αν πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια μετανάστες από την Αφρική", κατέληξε ο Χάμοντ.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η αλήθεια βρίσκεται (δυστυχώς!) στον κατάλογο που συνέταξε η Πηνελόπη, καθώς η αποικιοκρατία ουσιαστικά υφισταται ακόμα, μέσα από την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών. Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν έχω τίποτα κατά της αξιοποίησης του υπεδάφους ή άλλων πηγών εισοδήματος μίας χώρας (για αυτό άλλωστε ονομάζονται πλουτοπαραγωγικές). Βρίσκω όμως τραγικό π.χ. στην Νιγηρία (δωδέκατη πετρελαιοπαραγωγό χώρα παγκοσμίως - http://www.infoplease.com/ipa/A0922041.html) ο μέσος κάτοικος να ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, σε τραγικές περιβαλλοντικές συνθήκες και να το θεωρούμε και φυσιολογικό από πάνω.Και ναι, οι ιδιωτικές ελιτ ζουν και βασιλεύουν.
Για να θυμηθούμε ποιές αποικίες είχε η πάλαι ποτέ Βρετανική αυτοκρατορία στην Αφρική: Σουδάν, Λεσότο, Μποτσουάνα, Ζάμπια, Κένυα, Σομαλία, Γκάνα, Νιγηρία, Αίγυπτο, Μαλάουι, Σιέρα Λεόνε, Ν. Αφρική, Ναμπίμπια, Τανζανία. Ήτοι, εκμεταλλευόταν (σε πολλές εκμεταλλεύεται ακόμα) τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους χωρίς να μένει τίποτα για την επιβίωση των λαών που κατοικούσαν στις χώρες αυτές και τώρα που δίνεται η όποια "ευκαιρία" να ζήσουν κάπως αξιοπρεπώς εκτός της χώρας τους, του "ξυνίζουν" του Μίστερ ΥΠΕΞ.
Με αυτό που λες, δίνεις και σε εμάς το δικαίωμα αντιστρόφως, να απαιτούμε την εκτέλεση του κάθε αφρικανού που πλησιάζει τα σύνορά μας. Γιατί; Μα γιατί για 600 ολόκληρα χρόνια είμασταν δούλοι, αντικείμενα δηλαδή των ασιατών και των αφρικανών. Ο Ιμπραήμ με τους αφρικανούς του βίασε, σκότωσε, λεηλάτησε τους Έλληνες της Πελοπονήσσου. Ευρωπαίοι περιηγητές αναφέρουν για λευκές σκλάβες (Ελληνίδες) στα χαρέμια των αφρικανών φυλάρχων.Μη μπλέκεις (επιλεκτικά πάντα) το τότε με το σήμερα. Ο Βρετανικός λαός δεν ευθύνεται για τις πράξεις μιας ιδιωτικής ελίτ του κάποτε.http://metamorfosis-messinias.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html
Και επίσης, καμία αναφορά του δήθεν κυρίου στους σημερινούς λόγους που κάνουν τόσους ανθρώπους να θέλουν να φήγουν από τη χώρα τους, δηλαδή τον πόλεμο και την καταστροφή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν προκαλέσει οι πολιτισμένοι δυτικοί!
H Αγγλια εκμεταλευτηκε σκανδαλωδως αυτες τις κατακτημενες,τοτε,περιοχες.οκ.Αλλα τωρα λεει κατι παραλογο;Η αυξηση της εγκληματικοτητας ειναι εκρηκτικη λογω αυτου του φαινομενου,αποτελουν υγειονομικη βομβα,οι κρατικες μηχανες δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στο σωστο επιπεδο(ανθρωπιστικο,οικονομικο κτλπ)ενω υπαρχει θεμα και γενικοτερης υποβαθμισης λογω εργασιακων και πολιτισμικων συνθηκων.Περα απο τις κατηγοριες,να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι.Η δυση φταει,κυριως,για την καταντια αυτων των χωρων αλλα αλλο αυτο κι αλλο οι κινδυνοι και τα αρνητικα της μεταναστευσης...
Οι αποκίες έχουν εδώ και καιρό καταργηθεί, οι λαοί πήραν την γή στα χέρια τους, έγινε άρση του απαρτχάιντ και οι Μπόερς είναι τραγική μειοψηφία στην Αφρική, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.