Ζευγάρι Τούρκων, ξόδεψε τα χρήματα του γάμου για να ταΐσει 4000 Σύρους πρόσφυγες

Ζευγάρι Τούρκων, ξόδεψε τα χρήματα του γάμου για να ταΐσει 4000 Σύρους πρόσφυγες Facebook Twitter
4

 

Ένα ζευγάρι Τούρκων που παντρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα προσκάλεσε 4.000 πρόσφυγες από τη Συρία για να γιορτάσουν μαζί τους.

O Fethullah Üzümcüoğlu και η Esra Polat έκαναν το γάμο τους στην επαρχία Κιλίς κοντά στα σύνορα της Συρίας, η οποία είναι προσωρινό καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες που φεύγουν λόγω του πολέμου στη γειτονική χώρα.

Οι παραδοσιακοί τουρκικοί γάμοι διαρκούν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, με αποκορύφωμα ένα πλούσιο δείπνο την τελευταία νύχτα, ωστόσο αυτό το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήθελε η γιορτή αυτή να είναι διαφορετική.

Οι 4.000 πρόσφυγες που ζουν μέσα και γύρω από την πόλη του Κιλίς, δεν περίμεναν ότι την περασμένη Πέμπτη οι νεόνυμφοι θα δώριζαν τις αποταμιεύσεις των οικογενειών τους και τα χρήματα που μάζεψαν από το γάμο τους για να γιορτάσουν και να δειπνήσουν μαζί τους.

Ήταν ο πατέρας του γαμπρού, Ali Üzümcüoğlu, ο οποίος είχε αρχικά την ιδέα να μοιραστούν τη χαρά του γάμου με τους λιγότερο τυχερούς.

«Πίστευα ότι το να μοιραστούμε ένα μεγάλο υπέροχο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους μας θα ήταν περιττό, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη και ζουν δίπλα μας. Γι 'αυτό σκέφτηκα την ιδέα αυτή και τη συζήτησα με τον γιο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχθηκε και άρχισαν το νέο χαρούμενο ταξίδι τους με μια τέτοια ανιδιοτελή δράση».


Η νύφη και ο γαμπρός βοήθησαν στη διανομή των γευμάτων, ενώ φωτογραφήθηκαν με τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

Ο γαμπρός μάλιστα είπε ότι δεν είχε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο και ότι αυτή ήταν η «καλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM