Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites

Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites Facebook Twitter
2
Έξαλλοι οι Ινδοί με το μπλοκάρισμα των πορνογραφικών sites Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC

Την κατακραυγή των πολιτών της Ινδίας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την πρόσβαση σε εκατοντάδες sites με πορνογραφικό περιεχόμενο, πρωτοβουλία την οποία κρίνουν ως απόλυτη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών στην πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών ζήτησε από τους πάροχους Ίντερνετ να αποκλείσουν την πρόσβαση σε 857 πορνογραφικούς ιστότοπους, οι οποίοι κρίθηκαν «επιλήψιμοι». Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο πλήγμα που κατέφερε η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι στη διαδικτυακή πορνογραφία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών, Ν.Ν. Καούλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτή η κίνηση στοχεύει στον αποκλεισμό των ιστότοπων με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, όμως ελλείψει ενός εξελιγμένου συστήματος ελέγχου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας.

Μάταια, όλο το Σαββατοκύριακο, επιχειρούσαν οι Ινδοί χρήστες του Διαδικτύου να "σερφάρουν" στους πορνογραφικούς ιστότοπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων φιλοξενείται από εξυπηρετητές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε μία λευκή σελίδα. Στα social media πολλοί οργισμένοι χρήστες τόνιζαν επανειλημμένα πως οι ενήλικες έχουν κάθε δικαίωμα να τους επισκέπτονται κατά την ιδιωτική τους ζωή.

Διάσημοι συγγραφείς, αρθρογράφοι και πολιτικοί εξέφρασαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την αντίθεσή τους στο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ η ετικέτα #Pornban είναι μία από τις δημοφιλέστερες στην χώρα.


Η ζήτηση για πορνό είναι μεγάλη στην Ινδία. Σύμφωνα με τον πορνογραφικό ιστότοπο Pornhub, πέρυσι η χώρα αυτή ήταν τέταρτη στην κατάταξη σε επίπεδο καθημερινών επισκέψεων μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια