Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο μουλάς Ομάρ, ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρεται να είναι νεκρός

Ο μουλάς Ομάρ, ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρεται να είναι νεκρός Facebook Twitter
0

Ο μουλάς Ομάρ, ο άνθρωπος που οδήγησε τους Ταλιμπάν στον πόλεμο κατά των Αμερικανών, είναι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Πακιστανών και Αφγανών νεκρός εδώ και δύο χρόνια.

Οι αναφορές αυτές λένε ότι ο μουλάς Ομάρ έπεσε θύμα όχι των Αμερικανών αλλά των διαφορών με το "Ισλαμικό Κίνημα του Αφγανιστάν Fidai-e Mahaz ", μια φατρία των Ταλιμπάν.

Κύκλοι της πακιστανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ο Ομάρ δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2013. Ο Κάρι Χάμζα, εκπρόσωπος της φατρίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Λίγα είναι γνωστά σχετικά με το πρόσωπο μουλά Ομάρ. Δεν είχε κάνει σχεδόν ποτέ δημόσια εμφάνιση  και υπάρχουν πολύ λίγες φωτογραφίες του. Ο άνθρωπος που από το 1996 μέχρι την εισβολή των συμμαχικών στρατευμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2001, ήταν ο de facto αρχηγός του κράτους του Αφγανιστάν, παραμένει ένα μυστήριο.

Οι Ταλιμπάν είχαν δημοσιεύσει τον Απρίλιο, μια βιογραφία του ηγέτη τους. Σύμφωνα με αυτή ο Omar γεννήθηκε το 1960 στην επαρχία Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν. Είχε τελειώσει τις σπουδές του το 1979 και έγινε πολεμιστής στη συνέχεια, μετά την εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων . Κατά τη διάρκεια της μάχης ενάντια στους Ρώσους ο Ομάρ έχασε το δεξί του μάτι. Διορίστηκε το 1996  "διοικητής των πιστών». Το 2001 οδήγησε τους Ταλιμπάν στον πόλεμο κατά των Αμερικανών. Από τότε η τύχη του ήταν ασαφής.

Οι Αμερικανοί τον θεωρούσαν Νο 2 μετά τον Οσάμα Μπίν Λάντεν και τον είχαν επικηρύξει για 10 εκ. δολάρια.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πληροφορίες για το θάνατο του μουλά Ομάρ. Τα τελευταια χρόνια αρκετές φορές έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες και φήμες χωρίς ποτέ να επιβεβαιώνονται.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ