Απεργία την Πρωτομαγιά

«Latin» γίνεται το κλίμα της Ελλάδας

«Latin» γίνεται το κλίμα της Ελλάδας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Χαρακτηριστικά Λατινικής Αμερικής αποκτά το κλίμα στην Ελλάδα με πολλή ζέστη, υγρασία και ομίχλη, σύμφωνα με δηλώσεις μετεωρολόγων στην εφημερίδα Τα Νέα. Όπως αναφέρει ο διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών Μιχάλης Πετράκης, τα τελευταία περίπου 10 χρόνια η άνοιξη και το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αποκτούν χαρακτηριστικά τροπικών κλιμάτων, όπως στην Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, «κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και ενώ ο ουρανός είναι πεντακάθαρος, δημιουργείται ξαφνικά έντονη νέφωση και ακολουθεί καταιγίδες χωρίς μεγάλη διάρκεια».  Όπως σημειώνει ο κ. Πετράκης «η θάλασσα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται περισσότερο από τη στεριά με συνέπεια να έχουμε εξάτμιση που έχει ως αποτέλεσμα στην αυξημένη υγρασία».

Με αφορμή εν τω μεταξύ τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένονται ως την Τετάρτη οι ειδικοί συνιστούν  σε όσους αντιμετωπίζουν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επίσης, ιδίως τα παιδιά, να αποφεύγουν αυτές τις ημέρες την έντονη σωματική άσκηση.

4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ