Περιστολή δαπανών για τη δημόσια υγεία στην Ιταλία

Περιστολή δαπανών για τη δημόσια υγεία στην Ιταλία Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Ο υπεύθυνος για τη μείωση των εξόδων του ιταλικού δημοσίου, Γιόραμ Γκούτγκελντ ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά 10 δισ. Ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, πρέπει να μπει ένα όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το ιταλικό σύστημα υγείας.

Για το ίδιο θέμα έκανε, η υπουργός υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν επεσήμανε πως «στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται καμία οριζόντια περικοπή, αλλά μια πιο αποδοτική διαχείριση του όλου συστήματος, με στόχο την εξασφάλιση πόρων για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες» και πρόσθεσε «ένα μέρος των πόρων αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μείωση των φόρων».

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στη γείτονα χώρα εξέφρασαν τη σοβαρή τους ανησυχία αναφορικά με τα σχέδια που προβλέπουν μείωση της συνολικής δαπάνης για την δημόσια υγεία, υπενθυμίζοντας τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στον ίδιο τομέα.

«Λέμε όχι στους συναγερμούς που στερούνται αιτίας. Σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας εργαζόμαστε για να πετύχουμε μια πιο λογική κατανομή των δαπανών και την μείωση των αρμόδιων οργανισμών που εγκρίνουν τις δαπάνες αυτές», δήλωσε σχετικά και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM