Βουλευτής θηλάζει το μωρό της μέσα στη Βουλή

Βουλευτής θηλάζει το μωρό της μέσα στη Βουλή Facebook Twitter
10

Μια τρυφερή εικόνα μητρότητας. Η φωτογραφία της Victoria Donda Perez να θηλάζει την μόλις 8 μηνών κόρη της ενώ βρίσκεται στο Κογκρέσο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας μεγάλες συζητήσεις, εάν αυτό είναι άσεμνο ή όχι.

Δεν χρειάζεται όμως να προσπαθήσει κανείς. Αν δεν θυμηθεί τη δική του μάνα, μπορεί να σκεφτεί τους μεγάλους ζωγράφους της Ευρώπης. Την Βρεφοκρατούσα Παναγιά των ελληνικών νησιών. Την μεταπολεμική Ελλάδα, όταν ακόμα η ειλικρίνεια δεν είχε κηλιδωθεί από την ανάστροφη υποκρισία των politically correct.

Αυτή είναι μια εικόνα μεγάλης ομορφιάς. Και δυνατή, σαν τη ζωή την ίδια

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσιος θηλασμός: το νέο εθνικό debate

Διάφορα / Δημόσιος θηλασμός: το νέο εθνικό debate

Οι μητέρες που συμμετέχουν στους δημόσιους θηλασμούς –φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε 53 πόλεις της Ελλάδας– χαιρετίζονται ως γενναίες και πρωτοπόρες από τη μια και στιγματίζονται ως επιδειξιομανείς και ξεδιάντροπες από την άλλη.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Kαθόλου άσεμνο δεν είναι, και καθόλου προκλητικό. Είναι όμως απαράδεκτο.Οπως και αν ένας πατέρας έφερνε το μωρό στη δουλεια του και το ταιζε με το μπιμπερό. Οπως κι αν πάει ο/η οποιαδήποτε εργαζόμενος/η στη δουλειά με το παιδί το/της και το ταϊζει και ασχολειται μαζί του (γιατί το 8μηνο, εκτός από φαϊ θέλει και παιχνίδι μάλλον-δεν θα κάτσει αμίλητο και ακούνητο).Ας έπαιρνε άδεια αν δεν είχε που να το αφήσει. Ας μην πατούσε εκείνη τη μέρα.Μάλλον η μάνα τούτη έχει το συνηθες σε πολιτικούς σύνδρομο "να κάνω κάτι να συζητηθώ να γίνει ντόρος".
Το παιδί που θηλάζει μπορεί να θέλει τάισμα κάθε ώρα, άρα να το αφήσει κάπου είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Κατά τα άλλα, ναι, κάθε εργαζόμενος θα έπρεπε να παίρνει 1 χρόνο γονική άδεια. Αλλά δεν είναι εργαζόμενη, βουλευτής είναι. Να παραδώσει την έδρα επειδή έκανε παιδί; Να μην πατάει στο Κοινοβούλιο για 1 χρόνο; Αν "εκείνη τη μέρα" ήταν μια κρίσιμη ψηφοφορία; Κι όλα αυτά για κάτι που δεν είναι ούτε άσεμνο, ούτε προκλητικό;
Δεν εχω καμια αντιθεση στο δημοσιο θηλασμο αλλα αυτο μου κανει λιγο λαϊκισμο, δηλαδη "Α εγω η μανα θα θηλωσω τωρα το μωρο μου" και μαλλον περιμενοντας καποιος ανοητος να την κραξει για να χει πατημα να του τα "χωσει" και να κερδισει τη συμπαθεια των μαναδων. Παντως δεν ξερω ποσο θα πρεπε να λειπει απο το σπιτι ή ποσο σημαντική ειναι εκεινη η συνεδριαση που πηρε και το μωρο μαζι.Αν δεν υποβοσκει κατι απο αυτα που προανεφερα τοτε καλα εκανε..
Η συγκεκριμενη υπουργος παιρνει το παιδι της μαζι απο τους πρωτους μηνες της ζωης του..Αυτο ειναι κατι που επαναλαμβανεται συνεχως στην συγκεκριμενη βουλη..
To ωραίο είναι ότι του έχει και παιχνιδάκια !Τώρα για το θέμα του δημόσιου θηλασμού, να πω την αλήθεια, στο παρελθόν μου δημιουργούσε μια αμηχανία... Δεν κατηγορούσα τις γυναίκες που το έκαναν ποτέ αλλά μια αμηχανία την είχα.Από τότε που θηλάζει η γυναίκα μου (ακόμα στο σπίτι, καθώς το μωρό είναι νεογέννητο), κατάλαβα πόσο φυσιολογικό και απαραίτητο είναι να υπάρχει ο θηλασμός όποτε το παιδί το χρειάζεται. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να καταλαβαίνω αυτούς που τους δημιουργεί αμηχανία, όταν ακόμα οι ίδιοι δεν έχουν γίνει γονείς.
Ο θηλασμός πρέπει να είναι μαγική αίσθηση και πολύ αγνή, αλλή η οποιαδήποτε Βουλή δεν είναι ο καταλληλοτερος χώρος για να θηλάσεις το μωρό σου. Και δεν μιλάω απο αποψη σεμνοτυφίας, αλλα από άποψη του ότι η Βουλή υπάρχει για ενα συγκεκριμένο σκοπο και αυτός καλώς ή κακώς δεν είναι ο θηλασμός. Τέλος, τα μωράκια είναι τοσο ευαισθητα στο περιβάλλον τους, που ειναι αποδεδειγμενο οτι προτιμάνε ήσυχους και ήρεμους χώρους, ειδικά όταν τρώνε και όχι πολύβουους και γεμάτους ανθρώπους όπως η Βουλή.
Ότι κατηγορούμε τις θηλάζουσες μητέρες για άσεμνες όταν τρέφουν δημοσίως τα μωρά τους, αλλά εκθειάζουμε το καινούργιο 3 χιλιοστών φόρεμα της χ σελέμπριτι με φόρα παρτίδα ολόκληρο το σιλικονούχο στήθος της, ειλικρινά με ξεπερνάει!