Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί Θάτσερ κακοποιούσε παιδιά με την κάλυψη της MI5

Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί Θάτσερ κακοποιούσε παιδιά με την κάλυψη της MI5 Facebook Twitter
0

Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά και η βρετανική μυστική υπηρεσία MI5 απέκρυψε τις πληροφορίες που διέθετε ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο, όπως έκαναν γνωστό βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, οι Times του Λονδίνου αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα πως τα έγγραφα αυτά, τα οποία φέρεται ότι βρέθηκαν σε αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών μαζί με άλλα έγγραφα προς αρχειοθέτηση, αποκαλύπτουν ότι το 1986 ο τότε επικεφαλής της MI5 Άντονι Νταφ ενημέρωσε τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ ότι ένας μη κατονομαζόμενος υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών είχε «αδυναμία στα μικρά αγόρια».


Ο Νταφ έγραψε ότι η υπηρεσία δεν προχώρησε στην έρευνά της καθώς έκανε δεκτή την διάψευση του βουλευτή περί εμπλοκής του με το αιτιολογικό ότι «ο κίνδυνος να περιέλθει σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο για την ασφάλεια», όπως αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έπειτα από μήνες ερευνών του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News, η κυβέρνηση παραδέχτηκε την ύπαρξη των εγγράφων. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει κατονομάσει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ουεστμίνστερ, που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο παιδεραστίας. 

Υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί Θάτσερ κακοποιούσε παιδιά με την κάλυψη της MI5 Facebook Twitter

Ανάμεσά τους ήταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας σερ Πίτερ Μόρισον, ο υπουργός Εσωτερικών Λίον Μπρίταν, ο διπλωμάτης σερ Πίτερ Χέιμαν και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας Ουίλιαμ βαν Στρόμπενζι. Και οι τέσσερις δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM