Σκότωσαν με drone τον αρχηγό της Άλ Κάιντα στη Συρία

Σκότωσαν με drone τον αρχηγό της Άλ Κάιντα στη Συρία Facebook Twitter
0

Με επίθεση από drone σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις ο επικεφαλής του «κυττάρου» της Αλ Κάιντα στη Συρία ο οποίος, όπως λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι, σχεδίαζε επιθέσεις  εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Ο Μόχσεν Φαντχλι  σκοτώθηκε στις 8 Ιουλίου ενώ ταξίδευε με όχημα  κοντά στην Σαμάρντα, στη βορειοδυτική Συρία, τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Jeff Davis. Ο Φαντχλί θεωρείται ότι ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και από τους λίγους που γνώριζαν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, πριν ξεκινήσουν.

 

Σκότωσαν με drone τον αρχηγό της Άλ Κάιντα στη Συρία Facebook Twitter

Ο νεκρός ήταν επικεφαλής της ομάδας Χορασάν που λέγεται ότι αποτελείται από καλά εκπαιδευμένους ισλαμιστές οι οποίοι στάλθηκαν στη Συρία από τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τη Βόρεια Αφρική, από τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, τον  ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν πηγές από τις ΗΠΑ,  οι μαχητές Χορασάν έχουν εργαστεί με κατασκευαστές βομβών από την «θυγατρική» της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και δοκιμάζουν νέους τρόπους για να «τρυπάνε» την ασφάλεια των μέτρων στα αεροδρόμια.  

Την πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε δημοσίως στην ομάδα  Χορασάν ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι είχε παραγγείλει μια αεροπορική επιδρομή εναντίον της προκειμένου να βάλει τέλος σε ένα τρομοκρατικό σχέδιο που αποσκοπεί στην Δύση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ