Έτσι μοιάζει η Γη από ένα εκατομμύριο μίλια μακριά

Έτσι μοιάζει η Γη από ένα εκατομμύριο μίλια μακριά Facebook Twitter
Φωτό: NASA
0

Μία κάμερα της NASA που είναι ενσωματωμένη στον αμερικανικό δορυφόρο DSCOVR (Deep Space Climate Observatory), o οποίος βρίσκεται σε βαρυτική ισορροπία ανάμεσα στη Γη και τον ήλιο, έστειλε εχθές την πρώτη εικόνα ολόκληρης της φωτεινής πλευράς της Γης από απόσταση ενός εκατομμυρίου μιλιών μακριά.

Την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία τράβηξε η Εarth Polychromatic Imaging Camera (Epic) όπως ονομάζεται και δημιουργήθηκε με το συνδυασμό τριών διαφορετικών λήψεων της κάμερας. Όπως δήλωσε η ΝASA τη Δευτέρα δίνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφία: «Η πρώτη εικόνα του DSCOVR αναδεικνύει τη σημασία και τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η παρατήρηση της Γης από το διάστημα».

 

Σταδιακά και ενώ ο δορυφόρος θ' αρχίσει να μπαίνει σε πλήρη λειτουργία, νέες φωτογραφίες θα στέλνονται καθημερινά. «Η υψηλή ποιότητα των εικόνων της Epic ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες που είχαμε για την ανάλυση», είπε ο Adam Szabo, μέλος της επιστημονικής ομάδας που ασχολείται με το πρότζεκτ του δορυφόρου Dscovr και έχει τη βάση της στη βάση Goddard της NASA, στo Greenbelt του Μaryland και πρόσθεσε: «Η εικόνα δείχνει ολοκάθαρα σχέδια της άμμου στην έρημο, ποτάμια υδροσυστήματα και σύνθετα μοτίβα σύννεφων. Οι νέες φωτογραφίες θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πλούτο νέων δεδομένων για τους επιστήμονες».



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ