Απεργία την Πρωτομαγιά

H σημαία της Κούβας κυματίζει από σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

H σημαία της Κούβας κυματίζει από σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Τα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του γαλάζιου, τα χρώματα δηλαδή που απαρτίζουν τη σημαία της Κούβας προστέθηκαν σήμερα ανάμεσα στις σημαίες άλλων χωρών στον εξωτερικό χώρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Ουάσινγκτον. Πρόκειται για μία συμβολική και ταυτόχρονα ιστορική κίνηση που σηματοδοτεί την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αποκατάσταση που επισημοποιήθηκε το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

 

Στο εξής η σημαία θα κυματίζει και στη διπλωματική αποστολή της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία αναβαθμίστηκε σε πρεσβεία, για πρώτη φορά από το 1961. Επιπλέον μέσα στην ημέρα αναμένεται να συναντηθούν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Κουβανό ομόλογο του, Μπρούνο Ροντρίγκες. Ο τελευταίος θα προεδρεύσει σε τελετή στην κουβανική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο.

Το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα ανέκτησε επίσης σήμερα το καθεστώς της πρεσβείας, ενώ μια επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο νησί.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ