Ένας αστεροειδής από πλατίνα περνά σήμερα «ξυστά» από τη Γη

Ένας αστεροειδής από πλατίνα περνά σήμερα «ξυστά» από τη Γη Facebook Twitter
1

Ένας αστεροειδής που πιστεύεται μετά από φασματοσκοπική ανάλυση ότι μεταφέρει έως και 90 εκατομμύρια τόνους πλατίνας στον πυρήνα του, αξίας 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και άλλα σπάνια και πολύτιμα υλικά,  θα περάσει σήμερα κοντά από τη Γή.

Σύμφωνα με το RT ο αστεροειδής που παρατηρήθηκε το 2011 και ονομάστηκε UW158, έχει μήκος  452 μέτρα και θα περάσει τη Γη σε απόσταση 2.400.000 χιλιομέτρων. Η απόσταση αυτή είναι 30 φορές μικρότερη από ό, τι ο πιο κοντινός πλανήτης του Ηλιακού συστήματος. Ωστόσο,  εξακολουθεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη της τροχιάς του φεγγαριού, οπότε θα είναι αδύνατο να δούμε τον UW158 με γυμνό μάτι.

Ο αστεροειδής που λύνει το πρόβλημα όχι μόνο του ελληνικού χρέους αλλά και αυτό πολλών χωρών, θα είναι στο στόχαστρο και διαφόρων εταιρειών που συστήνονται με αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να εξορύξουν δηλαδή τα πολύτιμα υλικά από παρόμοιους αστεροειδείς που ταξιδεύουν στο διάστημα. Μία από αυτές είναι η Planetary Resources Group, που δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη των αφεντικών της Google Eric Schmidt και Larry Page, αλλά και με την συνδρομή του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Richard Branson. Αστεροειδείς όπως αυτός που θα περάσει σήμερα «ξυστά» από τη Γη θεωρούνται από την συγκεκριμένη εταιρεία ως κατάλληλοι για εξόρυξη  τύπου 'Χ' και έχουν καταλογογραφηθεί ως μελλοντικοί στόχοι στο ηλιακό σύστημα.

 

Μάλιστα την Πέμπτη μόλις, η Planetary Resources Group ξεκίνησε την πρώτη επίδειξη οχήματος που αποκολλάται από τον διαστημικό σταθμό και προσκολλάται σε αστεροειδείς για να απομυζήσει το πολύτιμο υλικό τους.

Το όχημα παραδόθηκε στον διαστημικό σταθμό ISS στις 9 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των 90 ημερών σε τροχιά, το όχημα θα πρέπει να στείλει τα δεδομένα σε μια ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στην έδρα της εταιρίας στο Redmond, της Ουάσιγκτον.

Το πέρασμα του πλατινένιου αστεροειδή μεταδίδεται live  εδώ 

Ένας αστεροειδής από πλατίνα περνά σήμερα «ξυστά» από τη Γη Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια