Ινδονησία: Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή

Ινδονησία: Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας, όταν στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα σε κατοικημένη περιοχή.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το αεροσκάφος τύπου Hercules C-130 έπεσε πάνω σε σπίτια και σε ξενοδοχείο και τυλίχτηκε στις φλόγες. "Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί" δήλωσε στο Reuters ο Χισάρ Τουρνίπ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας. Ο εκπρόσωπος του στρατού Φουάντ Μπασία δήλωσε ότι το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου. Τα πτώματα πέντε εξ΄αυτών βρέθηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροπλάνο βρισκόταν καθ' οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν. Συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. 

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και στον τόπο της συντριβής του υπάρχει ακόμη πυκνός, μαύρος καπνός. Μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν. Τον Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θαάντο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί θα κλονίσει την ιρανική πολιτική σκηνή.Θα αναγκάσει το καθεστώς να βρει νέο πρόεδρο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη συγκυρία
NEWSROOM
Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM