12χρονη καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στη Νιγηρία

12χρονη καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

Το θάνατο σκόρπισε, χάνοντας και το ίδιο τη ζωή του, ένα 12χρονο κοριτσάκι που ζωσμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε αγορά στην βορειοανατολική Νιγηρία.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30.

"Πρόκειται για μια επίθεση αυτοκτονίας που έκανε ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 12 ετών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσάινι Αϊσάμι, πατέρας ενός από τους 30 τραυματίες.

Η μικρή "μπήκε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  στην αγορά και κατευθύνθηκε προς το τμήμα των δημητριακών. Ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους εμπόρους και τους πελάτες", συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η  επίθεση αυτή αυτοκτονίας σημειώνεται την επομένη άλλης του ιδίου είδους που πραγματοποιήθηκε από μια νεαρή καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων στην ιχθυαγορά του Μαϊντουγκούρι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Από την επίθεση αυτή έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δύο αυτές επιθέσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο οι υποψίες πέφτουν στην ισλαμιστική  οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ