Ισπανία: 100 χιλ. οικογένειες στο δρόμο λόγω εξώσεων

Ισπανία: 100 χιλ. οικογένειες στο δρόμο λόγω εξώσεων Facebook Twitter
3

Περίπου 100.000 οικογένειες έχουν χάσει το σπίτι τους στην Ισπανία από κατασχέσεις από τράπεζες μεταξύ του Ιουνίου του 2012 και του Ιουνίου του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα El Mundo. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αυτό συμβαίνει ενώ την ίδια στιγμή το 30% των κενών κατοικιών της Ευρώπης βρίσκεται στην Ισπανία.

Στη χώρα υπάρχουν περίπου 3,4 εκατομμύρια άδεια σπίτια σύμφωνα με την απογραφή του 2.011 τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των ανθρώπων βάσει και του Συντάγματος για το δικαίωμα στην κατοικία.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει κάποια μέτρα που όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Οι περιοχές με τις περισσότερες εξώσεις είναι η Καταλονία, η Βαλένθια και η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές το πιθανότερο είναι ότι ανάλογη κατάσταση με πολλές χιλιάδες εξώσεις ενδέχεται να έχει διαμορφωθεί και στο μετά των διαθέσιμων στοιχείων διάστημα.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την κυβέρνηση Ραχόι ότι δεν επέτρεψε με νομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς στα δικαστήρια να προστατεύσουν τους ανθρώπους που πλήττονται από τις εξώσεις λόγω υποθηκών στις τράπεζες. Την καλεί επίσης να θεσπίσει έναν υποχρεωτικό μηχανισμό που θα παρακολουθεί τη διαδικασία διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις οικογένειες και τις τράπεζες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εξαντλούνται όλες οι διαθέσιμες λύσεις πριν αποφασιστεί η έξωση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια